Σαρωτική νίκη Αθανασόπουλου από την πρώτη Κυριακή στη Μεσσήνη! (βίντεο & φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 28/05/2019 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/05/2019 12:16
Ενωτικός στις πρώτες του δηλώσεις ο Νέος Δήμαρχος – Τσώνης κατά πάντων!
 Ο Γιώργος Αθανασόπουλος είναι από το βράδυ της Κυριακής ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης. Συγκεντρώνοντας ποσοστό στο 51,6% είναι ο μόνος που κατάφερε να εκλεγεί στη Μεσσηνία από την πρώτη Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κεντροδεξιός υποψήφιος κέρδισε τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Τσώνη σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης, πλην αυτής του Τρικόρφου, όπου μπροστά ήταν ο πρώην δήμαρχος.
Από την εμφάνιση ήδη των πρώτων αποτελεσμάτων ο Γιώργος Αθανασόπουλος είχε πάρει «κεφάλι» και ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός θα είναι ο νικητής. Ωστόσο, «αγωνία» υπήρξε στο αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 50%, ώστε να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή… Αυτός ήταν και ο λόγος που καθυστέρησε ο ίδιος την παρουσία του στο εκλογικό του κέντρο. Λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και με τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει, ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης έφθασε μέσα σε αποθέωση στο εκλογικό του κέντρο. Εκεί, παρά την περασμένη ώρα, τον περίμεναν εκατοντάδες φίλοι του συνδυασμού του σε κλίμα πανηγυρικό.
Στις πρώτες του δηλώσεις στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Γιώργος Αθανασόπουλος ήταν εμφανώς συγκινημένος, ενώ ο λόγος του ήταν ενωτικός, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές βρίσκονται στο παρελθόν και από «σήμερα» (σ.σ. χθες) προτεραιότητα έχουν οι δημότες ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ανθυποψηφίους του, τον Γιώργο Τσώνη, τον Κώστα Θεοδωρακόπουλο και τον Γιάννη Λάσκαρη για τον έντιμο προεκλογικό αγώνα που έκαναν και την ήπια στάση που κράτησαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και όλους τους συνεργάτες του που ξεκίνησαν μαζί πριν από 2 χρόνια αυτή τη διαδικασία. Κλείνοντας, απευθυνόμενος στο πλήθος τούς ευχαρίστησε για την τεράστια τιμή που του έκαναν και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να τους προδώσει ποτέ.
Το εορταστικό κλίμα στο εκλογικό κέντρο της «Δύναμης Δημιουργίας» συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ήπιους τόνους.

 

Με την Αστυνομία, τους δημότες και τους στενούς του συνεργάτες τα έβαλε ο Γιώργος Τσώνης!

61030994_357573285109834_7183505838202421248_n.jpg

Το κλίμα, όπως είναι λογικό, δεν ήταν ανάλογο λίγα μέτρα πιο μακριά, στην πλατεία «Ι. Αλευρά», στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Τσώνη. Από νωρίς και βλέποντας τα αποτελέσματα από τα πρώτα εκλογικά τμήματα επικρατούσε κατήφεια και το ενδιαφέρον εστιαζόταν στο αν θα υπάρχει ή όχι δεύτερη Κυριακή. Όταν αυτό ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Αθανασόπουλος είχε κάνει ήδη δηλώσεις, ο Γιώργος Τσώνης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Γεωργία, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του αντιπάλου του, τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του.

NK5_207.jpg


Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά Μέσα, προκάλεσε αίσθηση με όλα όσα είπε. Εμφανώς πικραμένος από το αποτέλεσμα σημείωσε ότι δεν εκτιμήθηκε το αυτοδιοικητικό του έργο στη Μεσσήνη από τους δημότες ούτε τα 44 εκ. έργων που έφερε στο Δήμο και τα οποία θα τον «απογειώσουν» το επόμενο διάστημα. Τόνισε ότι το μεγάλο του «όνειρο» την επόμενη 4ετία ήταν να κάνει τη Μεσσήνη τον καλύτερο Δήμο της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κ. Τσώνη στη μικρή πλατεία της Μεσσήνης σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ αγνώστων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ολιγόλεπτη αναστάτωση και διακοπή των δηλώσεων. Αμέσως μετά ο κ. Τσώνης έριξε «βολές» κατά πάντων. Αρχικά ανέφερε ότι η Μεσσήνη βίωσε από το πρωί «βία» και «νοθεία» με προπηλακισμούς, ασκώντας δριμεία κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και προσωπικά στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις σε τι αναφέρεται.
Από τις βολές του κ. Τσώνη δε «γλίτωσαν» ούτε στενοί συνεργάτες του. Ο απερχόμενος δήμαρχος επισήμανε με νόημα ότι ευχαριστεί ιδιαίτερα τα νέα στελέχη του συνδυασμού του, ενώ «επιτέθηκε» σε αντιδημάρχους του, χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας ότι, αντί να προβάλλουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, τους ένοιαζε μόνο πώς θα «χτυπήσουν» τη Γεωργία Παναγοπούλου, γιατί αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα αυτοδιοικητικό αστέρι, που μόχθησε μέρα-νύχτα για το Δήμο. Πρόσθεσε, δε, ότι όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν από την κοινωνία και θα λογοδοτήσουν το επόμενο διάστημα.
Κλείνοντας, και με έντονα συναισθήματα και συγκίνηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, καθώς τόνισε πως «ευχαριστεί» την κοινωνία της Μεσσήνης που τον στέλνει πίσω στην οικογένειά του, τα εγγόνια του και τη δουλειά του… προσθέτοντας ότι δεν εκτίμησαν τον ανιδιοτελή αγώνα που έκανε τα τελευταία 4 χρόνια γι’ αυτό το δήμο.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω, όπως μπορεί οποιοσδήποτε να αντιληφθεί, ήταν δηλώσεις «εν θερμώ».
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις