Σεμνά αλλά και με αντικομμουνιστικές… υστερίες το μνημόσυνο στην Πηγάδα του Μελιγαλά

Πρώτη Δημοσίευση: 29/09/2015 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/09/2015 10:57
Το μνημόσυνο προχθές για τα γεγονότα στην Πηγάδα του Μελιγαλά το 1944 μπορεί να μην είχε τα τραγελαφικά περιστατικά των προηγούμενων χρόνων με τα τάγματα της «Χρυσής Αυγής», αλλά περιείχε αρκετή δόση εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Η δίκη, κυρίως, της φασιστικής οργάνωσης και η έντονη αστυνομική παρουσία σε πολλές περιοχές, αλλά και στο χώρο της Πηγάδας, λειτούργησαν αποτρεπτικά για τυχόν παρεκτροπές.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Δημήτρης Κουκούτσης, οι ευρωβουλευτές Ελευθέριος Συναδινός, Γεώργιος Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης, μέλη της Χρυσής Αυγής από τη Μεσσηνία και τη Σπάρτη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.
Πάντως, ο ομιλητής, δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, φρόντισε να φορτίσει με αρκετό αντικομμουνισμό την ατμόσφαιρα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, την οποία, βέβαια, στηρίζουν όλα τα κόμματα του δεξιού χώρου. Από τη ναζιστική "Χρυσή Αυγή" μέχρι και τη Ν.Δ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Χρήστος Μπένος, εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων και ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αρ. Σταθόπουλος, οι οποίοι είπαν "όχι" στη λήθη, αλλά να μην ξαναγίνουν ποτέ τέτοια γεγονότα.
Α.Π.

*Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες & βίντεο από το μνημόσυνο της ΚυριακήςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις