Σε ιδιώτη η λειτουργία των δημοτικών χώρων στάθμευσης στο Νέδοντα

Πρώτη Δημοσίευση: 20/04/2017 09:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/04/2017 09:54
Αντί 495.000 ευρώ το χρόνο
 
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, μεταξύ άλλων αποφάσεων, δόθηκε έγκριση για την κατάρτιση των όρων διακήρυξης ανοιχτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού όσον αφορά στην εργασία «Διαχείριση και λειτουργία των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων (parking), βόρειο και κεντρικό, επί του ποταμού Νέδοντα» και τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.
Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία των parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, δυναμικότητας το μεν βόρειο 103 θέσεων στάθμευσης, το δε κεντρικό 328 θέσεων, για 5 χρόνια.
Ο προϋπολογισμός είναι 495.000 ευρώ με το ΦΠΑ και κριτήριο κατακύρωσης αποτελεί η χαμηλότερη προσφορά. Ο ανάδοχος θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα το ποσόν της οικονομικής του προσφοράς και εγγυάται στον κύριο του έργου ελάχιστες ετήσιες εισπράξεις 350.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η συντήρηση των σταθμών θα γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία του αναδόχου. Ο έλεγχος εισόδου – εξόδου, υπολογισμού της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή των τελών θα πραγματοποιούνται μέσω αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος. Κάθε οδηγός θα κατευθύνει ο ίδιος το όχημά του στη θέση στάθμευσης και θα το παραλαμβάνει ο ίδιος από τη θέση όπου το είχε σταθμεύσει, κατά την αναχώρησή του.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, διατύπωσε την αντίθεση της παράταξής του στην ανάθεση της διαχείρισης και λειτουργίας των πάρκινγκ σε ιδιώτη, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να συνεχίσει να τα λειτουργεί ο ίδιος ο Δήμος χωρίς να απασχολεί προσωπικό, εφαρμόζοντας μεθόδους λειτουργίας βασισμένες σε σύγχρονες ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπως είπε ότι κάνουν άλλοι Δήμοι της χώρας.
Είπε, επίσης, ότι ο όρος της διακήρυξης ότι υποψηφιότητα για την ανάληψη του έργου μπορούν να υποβάλουν ιδιώτες με τουλάχιστον διετή εμπειρία στη διαχείριση χώρων στάθμευσης και μάλιστα με τουλάχιστον εκατό θέσεις στάθμευσης, δημιουργεί υποψία πως πρόκειται για «όρο- φωτογραφία».
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, όσο και τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στην πλειοψηφία, σχολίασαν ότι σε καμία περίπτωση οι όροι του διαγωνισμού δεν είναι φωτογραφικοί. Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι οι όροι για διετή εμπειρία και εμπειρία σε χώρο στάθμευσης τουλάχιστον εκατό θέσεων είναι οι ελάχιστοι που μπορούν να τεθούν, ώστε να προσέλθουν στο διαγωνισμό ενδιαφερόμενοι με σχετική αξιοπιστία.
Επίσης, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας τόνισαν ότι η Δημοτική Αρχή επί δέκα χρόνια κατέβαλε απεριόριστες προσπάθειες και δοκίμασε όλους τους τρόπους, ώστε να λειτουργούν οι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα κατά τον καλύτερο τρόπο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και με το μικρότερο κόστος για το Δήμο.
Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι το κόστος είναι δυσβάσταχτο, από την άποψη ότι χρειάζεται υπάλληλοι του Δήμου και δημοτικοί αστυνόμοι να εποπτεύουν τα πάρκινγκ, ενώ είναι αναγκαίοι για την κάλυψη άλλων αναγκών του Δήμου.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις