Σε καλή κατάσταση οι εγκαταστάσεις του Αιόλου προσφέρουν ασφαλή άθληση

Πρώτη Δημοσίευση: 14/10/2019 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2019 09:27
Ανοίγοντας τις εγκαταστάσεις του στο φακό του «Θάρρους» απάντησε ο Αίολος Καλαμάτας στις καταγγελίες μητέρας, η οποία με επιστολή της στην εφημερίδα μας την περασμένη Τρίτη 8/10, αλλά και πριν λίγο καιρό στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις του συλλόγου είναι ακατάλληλες, επικίνδυνες και μη αδειοδοτημένες, ενώ, παρ’ ότι είχε προσκληθεί και η ίδια, δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού στην παραλία χθες το μεσημέρι.
Ο εκπρόσωπος και εκ των ιδρυτών του Αιόλου, Τάκης Δρακόπουλος, εκφράζει την άποψη ότι η κα Ι. Σιλά είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και οι καταγγελίες αποτελούν κακόβουλη πράξη ατόμου για το οποίο υπάρχουν υποψίες για την ταυτότητά του, προκειμένου να βλαφθεί ο σύλλογος.
Μάλιστα, στη χθεσινή συνάντηση παρέστη και ο δικηγόρος του καλαματιανού σωματείου Θεόδωρος Παπασαραντόπουλος, καθώς οι υπεύθυνοι του Αιόλου εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του συλλόγου και στην αρμόδια υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητα του αποστολέα των e-mail με τις καταγγελίες.
Στην καλή κατάσταση των εγκαταστάσεων αναφέρθηκε ο κ. Δρακόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Πολλοί σύλλογοι θα ζήλευαν τις εγκαταστάσεις του Αιόλου, αν και τα παιδιά αθλούνται στη θάλασσα και όχι στη στεριά, με όλους τους κανόνες ασφαλείας από τους εκπαιδευτές μας και όλους στο σύλλογο. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του Αιόλου δεν έχει συμβεί το παραμικρό ατύχημα.
Η αποθήκη, που μας έχει παραχωρήσει και εγγράφως η Νομαρχία Μεσσηνίας την περίοδο των σεισμών και ήταν δωρεά του νορβηγικού Ερυθρού Σταυρού ίσως δεν έχει την καλύτερη εικόνα, καθώς είναι ένα παλιό αλλά ανθεκτικό λυόμενο, και θα γίνουν κάποιες εργασίες που αφορούν όμως τη συντήρησή της, όχι θέματα ασφάλειας, καθώς δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.
Επίσης, τα σκάφη αποθηκεύονται σε βάσεις κατασκευασμένες από κοιλοδοκούς, και όχι βέβαια σε ράφια ντέξιον, όπως υποστηρίζει η κα …Σιλά, καθώς πέρα από την ασφάλεια των παιδιών που είναι φυσικά το πρώτο για εμάς, δεν θα διακινδυνεύαμε την καταστροφή των σκαφών που κάνουν χιλιάδες ευρώ το καθένα».
Από κοντά και ο Δημήτρης Κακαλίκας, πρόεδρος του «ανταγωνιστή» γειτονικού Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, και εν προκειμένω με την ιδιότητα του Εφόρου Νότιας Ελλάδας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, σχολίασε ότι ο Αίολος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ούτως ή άλλως προκαθορίζονται από την ΕΙΟ για τη λειτουργία των συλλόγων και μάλιστα οι εγκαταστάσεις του υπερτερούν πολλών άλλων σωματείων ανά την Ελλάδα, που σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζουν …ντενεκεδούπολη.
Μια γενική αυτοψία δικαιώνει τα λεγόμενα των παραπάνω, που …υπερθεματίστηκαν και από τους υπόλοιπους παράγοντες του συλλόγου που βρέθηκαν χθες εκεί -Βασίλη Κότση, Γιώργο Μάλαμα (μέλη του ΔΣ) και Αριστείδη Κρουστούρη. 
Προσωπικά, πίσω από την επιστολή της κας Σιλά διέκρινα την αγωνία μιας μητέρας που ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού της, πολύ περισσότερο τη στιγμή που όπως αναφέρει είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.
Ωστόσο, αυτό που είδαμε χθες στον Αίολο είναι μια καλή και προσεγμένη εικόνα σε όλους τους χώρους, που χρησιμοποιούν κάθε καλοκαίρι δεκάδες αγόρια και κορίτσια, αρκετά από τα οποία συνεχίζουν σταθερά όλο το χρόνο, αποτελώντας την αγωνιστική ομάδα.
Αν υπάρχει ίσως κάτι που θα μπορούσε να θορυβήσει μια μητέρα με μικρά παιδιά στις εγκαταστάσεις του Αιόλου είναι τα διάσπαρτα τρέιλερ και διάφορα τμήματα από τον εξοπλισμό των σκαφών που μπορεί να έχουν αιχμές, κάτι που είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι ενός ιστιοπλοϊκού συλλόγου, ο οποίος δεν είναι βέβαια ένας παιδότοπος με φουσκωτά.
Με διαρκή επιτήρηση και υπευθυνότητα από πλευράς των ανθρώπων του καλαματιανού συλλόγου, αλλά και την καλλιέργεια της πειθαρχίας ως κομμάτι λειτουργίας μιας ομάδας και περαιτέρω αγωνιστικής επιτυχίας, στον Αίολο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όλα αυτά τα χρόνια ένα ασφαλές περιβάλλον άθλησης.
Φυσικά σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιονδήποτε σύλλογο και οι γονείς θα πρέπει πάντα να επαγρυπνούν, χωρίς να αφήνουν τίποτα στην τύχη του, όχι μόνο αποτελώντας ένα είδος πίεσης ώστε όλα να (συνεχίζουν να) λειτουργούν όπως πρέπει, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά, καθώς εξ ορισμού οι αθλητικοί σύλλογοι είναι μη κερδοσκοπικά σωματεία και χρειάζονται εθελοντές-στρατιώτες.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις