Σε νέα εποχή με «φρέσκες» ιδέες και νέους στόχους προχωρά το Elite City Resort

Πρώτη Δημοσίευση: 14/11/2019 07:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2019 11:04
-Συνεργασία με την “Chnaris Hotel Management” στη διαχείριση και ο Καλαματιανός Παναγιώτης Κλείδωνας νέος διευθυντής 

Τη «νέα σελίδα» που ανοίγει για το «ιστορικό» ξενοδοχείο της Καλαμάτας Elite City Resort, με νέες συνεργασίες και στόχους, παρουσίασε σε συνέντευξη Tύπου χθες το μεσημέρι ο ιδιοκτήτης της Elite City Resort Α.Ε., Νικήτας Ι. Κάρτσωνας, παρουσιάζοντας και τους νέους του συνεργάτες σ’ αυτό το εγχείρημα. Επίσης, έβαλε τέλος στην ακατάσχετη φημολογία για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ξενοδοχείου.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τις νέες συνεργασίες, τις νέες ιδέες, αλλά και τους νέους στόχους που θέτει το ξενοδοχείο, με γνώμονα πάντα τη συνεχή αγάπη για τον τόπο και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

«Το ξενοδοχείο προχωρά σε μια αναδιοργάνωση στρατηγικής σημασίας χωρίς αλλαγή ιδιοκτησίας» ήταν το ξεκάθαρο «μήνυμα» του κ. Κάρτσωνα.
Στη συνέχεια παρουσίασε τον κ. Ζαχαρία Χνάρη, ιδιοκτήτη της «Chnaris Hotel Management Development & Consulting», που αναλαμβάνει τη «διαχείριση» του ξενοδοχείου με στόχο τη διεύρυνση των πωλήσεων.
Παράλληλα, παρουσίασε τον επιστημονικό συνεργάτη του ξενοδοχείου, τον δρα Δημήτρη Καμπούρη, καθώς και το νέο γενικό διευθυντή, τον Καλαματιανό Παναγιώτη Κλείδωνα, που επιστρέφει στη «γενέτειρα» ύστερα από μια δεκαετία εμπειριών στο “Elounda Beach” της Κρήτης.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Chnaris Hotel Management Development & Consulting” που ανέλαβε τη διαχείριση του Elite, Ζαχαρίας Χνάρης, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την «έναρξη» της συνεργασίας της εταιρείας του μ’ ένα ξενοδοχείο ιδιαίτερα γνωστό έξω από τα όρια της Μεσσηνίας. Σκοπός του τόνισε πως είναι η βελτιστοποίηση της ήδη υπάρχουσας ποιότητας και η περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με απώτερο στόχο τη διεύρυνση των πωλήσεων αλλά και των κερδών. «Να κάνουμε το Elite ακόμα πιο τρανό» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που χρησιμοποίησε. Επίσης, αναφέρθηκε στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αλλά και στο «άνοιγμα» συνεργασιών και με νέες αγορές, κυρίως του εξωτερικού.

Ο κ. Χνάρης στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία του στους ανθρώπους της Καλαμάτας, αποδεικνύοντάς το έμπρακτα και με την επιλογή του Παναγιώτη Κλείδωνα ως νέου γενικού διευθυντή. Με το νέο διευθυντή γνωρίζονται καλά από τη συνεργασία τους στο “Elounda Beach” και ήταν αυτός που του ζήτησε να αναλάβει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, μιας και προέρχεται από την περιοχή. Επίσης, μίλησε εγκωμιαστικά και για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του ξενοδοχείου. Σκοπός- όπως είπε- της εταιρείας του είναι, με βάση και την εμπειρία που διαθέτουν, να εκπαιδεύσουν και να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους στον τομέα τους.

Κλείνοντας, ο Ζαχαρίας Χνάρης παρουσίασε και το συνεργάτη του κ. Ιωάννη Γιαννέλο, Hotel Operation Manager, ο οποίος ήταν- όπως είπε χαρακτηριστικά- ο «κουμπάρος» στο «γάμο» της εταιρείας του με το ξενοδοχείο «Elite».

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ξενοδοχείου, δρ. Δημήτρης Καμπούρης, πρώην πανεπιστημιακός με αντικείμενο το στρατηγικό σχεδιασμό ξενοδοχείων, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η
συνεργασία του με το Elite, σημειώνοντας πως η δική του «αποστολή» είναι ο ευρύτερος σχεδιασμός στη μεταμνημονιακή εποχή, με ζητούμενο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ξενοδοχείου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αμέσως μετά τις αρχικές τοποθετήσεις, ο κ. Κάρτσωνας αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα από συνδικάτα σχετικά με απολύσεις στο ξενοδοχείο. Ο κ. Κάρτσωνας επισήμανε ότι δεν πρόκειται για απολύσεις, αλλά για λήξη ουσιαστικά των εποχικών συμβάσεων.

Στο σημείο αυτό τοποθετήθηκε και ο κ. Καμπούρης, λέγοντας ότι ο στόχος που θέτει το ξενοδοχείο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αύξηση των πωλήσεων ουσιαστικά θα επιφέρει και ανάγκες για ακόμα περισσότερες προσλήψεις και αυτός είναι ο απώτερος στόχος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη μέχρι τώρα λειτουργία του ξενοδοχείου όπως τη γνώριζαν οι ντόπιοι, ο κ. Χνάρης σημείωσε ότι το ξενοδοχείο σκοπεύει να συνεχίσει τη «σχέση» που έχει αποκτήσει με το κοινό της Καλαμάτας, λέγοντας μάλιστα ότι εξετάζεται και η επαναλειτουργία του «Yiamas», με την «αίγλη» που είχε προ τριετίας. Επίσης, έβαλε τέλος και στα όποια «σενάρια» και «φημολογία» περί 7μηνης λειτουργίας του ξενοδοχείου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, όπως μέχρι σήμερα.

Στο «πάνελ» ήταν ακόμη ο κ. Ιωάννης Γιαννέλος συνεργάτης του κ. Χνάρη, καθώς και ο νέος γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Παναγιώτης Κλείδωνας.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις