Σε συνέδριο στην Αυστραλία η Αλέκα Μαστρογιαννάκη από την Κυπαρισσία

Πρώτη Δημοσίευση: 05/12/2017 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2017 19:47
Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία μπήκαν για ακόμα μία φορά στο χάρτη του Διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού, χάρις στη συμμετοχή της ιατρού μικροβιολόγου – βιοπαθόλου, Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη (που διατηρεί Εργαστήριο Βιοπαθολογίας στην Κυπαρισσία), σε σχετικό συνέδριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους Med-Professionals και επικεφαλής της αποστολής τον πρόεδρο ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ITHC, Γιώργο Πατούλη, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Το Δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών πρωτοπορεί στον Ιατρικό Τουρισμό. Είναι οι μοναδικοί που παρουσιάζουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του Έλληνα επιστήμονα με αναλυτικά βιογραφικά και καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες και τεχνικές σε διεθνές επίπεδο, ώστε οι ταξιδιώτες υγείας να έχουν εύκολη πρόσβαση και ενημέρωση για όλες τις ιατρικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μέσω του site και των εντύπων τους.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Οι Med-Professionals παρευρέθησαν στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας για τον Ιατρικό Τουρισμό. Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Ομίλου των Med-Professionals και της προέδρου Ελένης Χόβρη, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Γιώργο Πατούλη, στυλοβάτη της αποστολής, στο γενικό γραμματέα IHTC founder & CEO of vitabooking.com, Πέτρο Μαμαλάκη και στον αντιπρόεδρο του IHTC και Ιδρυτή του “Genesis Athens Clinic”, Κωνσταντίνο Πάντο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας η επαφή με τους Έλληνες της Αυστραλίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον αντιπρόεδρο Theo Markos, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τους δημοσιογράφους, τους χορηγούς, τους ομοσπονδιακούς πολιτικούς και διπλωματικούς αντιπροσώπους της περιφέρειας της Βικτώρια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την από καρδιάς φιλοξενία και την αμέριστη αγάπη προς την ελληνική αποστολή.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιστήμονες εισηγητές κι ομιλητές. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη διοργάνωση του συνεδρίου για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα οι: Marinis Pirpiris, Orthopaedic Surgeon, President of Hellenic Medical Society of Australia, Konstantinos Pantos, Founder of “GENESIS ATHENS CLINIC”, Secretary General of Hellenic Society of Reproductive Medicine, Dr. Joel Bernstein, Fertility Specialist, Medical Director of Monash IVF Bondi Junction, Sotirios Tsioumas, President of Greek Aesthetic Medicine and non invasive surgery, Eye surgeon, Dr. Alexandra Mastrogiannaki-Marini, Physician Microbiologist-Biopathologist, “ANALYSIS” Advanced Medical Services and Applications, Kyparissia Messinias, Stavros Tombris MD, PhD, DDS, Oral an Maxillofacial Surgeon, Dr. Lydia Ioannidou – Mouzaka, Gynecologist-Surgeon-Senologist, National representative of Greece in the European Committee Initiative on Breast Cancer, Nikolaos Kouvelas, President of Athens Dental Tourism Cluster, CEO Eurodentica.
Μέσα από τις άκρως διαφωτιστικές κι εμπεριστατωμένες επιστημονικές ομιλίες των Ελλήνων ιατρών που τίμησαν το συνέδριο συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία των εργασιών του.
Η θεματολογία του Συνεδρίου με κεντρικό τίτλο “Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα” έδωσε το έναυσμα, ώστε να διεξαχθούν γόνιμες συζητήσεις, να ανταλλαχθούν χρήσιμες απόψεις, να διατυπωθούν προτάσεις και να προταθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην εφαρμογή νέων πολιτικών, ώστε η Ελλάδα να γίνει ο πιο ανταγωνιστικός, χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας κι ευεξίας.
Υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας ανάμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας, όπως και ανάμεσα στον IHTC και την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν τ’ αποκαλυπτήρια αντίγραφου της ζωφόρου του Παρθενώνα πάνω από την είσοδο του Ελληνικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης. Συγκινητικές ήταν οι αληθινές ιστορίες για την εξωσωματική γονιμοποίηση, που μοιράστηκαν με την αποστολή και τους ομογενείς οι Mary Coustas, Helena Aggeli, Joan Friggieri, Voula Litsogianni.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού. Σημαντική είναι η προσπάθεια, στο πλαίσιο αναζήτησης ευκαιριών για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την επιστροφή του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού στην Ελλάδα. Οι Med-Professionals παρευρέθησαν στο συνέδριο του Ιατρικού Τουρισμού στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκοπό να αποτελέσουν μία πλατφόρμα ευρείας επικοινωνίας, μεταξύ της ομογένειας και της Ελλάδας.
Το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, με πρωτοστάτη τον πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο στόχος να επιτευχθεί πλήρως. Ευχαριστούμε πολύ την ομογένεια, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης κ. Παπαστεριάδη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας και θεωρούμε ότι με την ειλικρινή αγάπη τους προς την πατρίδα και τις αγνές προθέσεις τους θα συμβάλλουν και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο με διαμορφωμένες προτάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό να χτίσουμε μία ενιαία κι ολοκληρωμένη εξωστρεφή στρατηγική, προκειμένου να επωφεληθεί η χώρα μας κι ο ιατρικός τουρισμός με τον πλέον αποδοτικό κι αποτελεσματικό τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπου κι αν βρισκόμαστε, σκεφτόμαστε Ελλάδα! Είμαστε όλοι Έλληνες!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις