Σε 498 εκλογικά τμήματα ψηφίζουν 193.407 Μεσσήνιοι την επόμενη Κυριακή

Πρώτη Δημοσίευση: 27/06/2019 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2019 10:15
Μια ένσταση στο Πρωτοδικείο για το Δήμο Καλαμάτας  
Χωρίς προβλήματα έγινε από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας η ανακήρυξη των 18 κομμάτων με τους 77 υποψήφιους βουλευτές που την άλλη Κυριακή θα κληθούμε να επιλέξουμε για να στείλουμε ως εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο.
Αν και έχει παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στις εκλογικές διαδικασίες από το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω και της μικρής προεκλογικής περιόδου, εκτιμάται ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, μετά το μεγάλο  «test – drive» των τετραπλών εκλογών τον προηγούμενο μήνα.
 
Εκλογικά τμήματα
Από αύριο Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν να φτάνουν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τη Μεσσηνία και παρά το γεγονός ότι η προθεσμία βάσει του νόμου εξαντλείται το βράδυ της Κυριακής, θα υπάρξει μια άτυπη ανοχή μέχρι το πρωί της Δευτέρας.
Τα εκλογικά συνεργεία έχουν ορισθεί και θα εργάζονται σε βάρδιες, ώστε την επόμενη εβδομάδα να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, οι οποίοι θα παραληφθούν από τους Δήμους.
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, από τον Άρειο Πάγο, έγινε η κλήρωση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου.
Για τις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, στη Μεσσηνία, με την απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, θα λειτουργήσουν 498 εκλογική τμήματα και ειδικότερα 29 στο Δήμο Δυτικής Μάνης, 137 στο Δήμο Καλαμάτας,  98 στο Δήμο Μεσσήνης, 90 στο Δήμο Τριφυλίας, 66 στο Δήμο Οιχαλίας και στο 78 Δήμο Πύλου Νέστορος.
 
Εκλογικό Σώμα Μεσσηνίας
Σύμφωνα με τη Β΄ αναθεώρηση του Εκλογικού Σώματος που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα κληθούν 193.407 Μεσσήνιοι ψηφοφόροι και σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές του προηγούμενου μήνα, ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 419.
Από αυτούς τους 193.407 ψηφοφόρους, οι 94.669 είναι άνδρες και οι 98.738 είναι γυναίκες.
Σε ό,τι αφορά τους νέους εκλογείς (17χρονοι), την επόμενη Κυριακή θα ψηφίσουν 1.637. Από αυτούς, οι 862 είναι αγόρια και οι 775 κορίτσια.
Η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα και σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, θα μπορούμε να βάζουμε μέχρι 2 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της επιλογής μας.
 
Μια ένσταση για το Δήμο Καλαμάτας
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί μια ένσταση που αφορά αποτέλεσμα στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ αιτήσεις επανακαταμέτρησης πλέον δε γίνονται δεκτές, καθώς ο νόμος ορίζει πως αυτές κατατίθενται πριν από την ανακήρυξη των επίσημων αποτελεσμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις