Σημαντική διάκριση για Καλαματιανούς μαθητές σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών Γρίφων

Πρώτη Δημοσίευση: 16/04/2019 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2019 08:56
Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Απριλίου, διεξήχθη ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών Γρίφων και Λογικής, που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Στο διαγωνισμό συμμετείχε για δεύτερη φορά το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΤΣΙΑΛΑΣ» με δύο ομάδες. Μία στα Γυμνάσια με αρχηγό τη Ναταλία Μάλλωση (Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας), καταλαμβάνοντας την 7η θέση, και μία στα Λύκεια με τους μαθητές Απόλλωνα Μπακή (6ο Λύκειο Καλαμάτας), Χρήστο Λιάκο (3ο Λύκειο Καλαμάτας) και Κωνσταντίνο Βίγκο (Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας), καταλαμβάνοντας την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, φέρνοντας έτσι μία μεγάλη διάκριση για τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συναγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, αφού διαγωνίστηκαν παιδιά με παγκόσμιες διακρίσεις στα Μαθηματικά.
Οι διακρίσεις σε εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προσμετρώνται και δίνουν άλλη βαρύτητα στο βιογραφικό των παιδιών.
Τέλος, οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τα Εκπαιδευτήρια «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» για την άψογη διοργάνωση.
Κ. Γαζ.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις