Σημαντική συμφωνία με τον παγκόσμιο κολοσσό ελαιολάδου Deoleo έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων

Πρώτη Δημοσίευση: 19/10/2018 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/10/2018 19:48
Τεράστιο deal με την παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη στην παραγωγή, εμφιάλωση και εμπορία ελαιολάδου, την ισπανική εταιρεία Deoleo, κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων «Το Πιθάρι», ενώ χθες βρέθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ο πρόεδρος και CEO της Deoleo, Pierluigi Tosato, με συνεργάτες του για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αγοράς του ελαιολάδου του Συνεταιρισμού!
Η Deoleo αποτελεί τη συνέχεια της SOS Cuetara, της ισπανικής εταιρείας που εξαγόρασε τις εμβληματικές ιταλικές φίρμες ελαιολάδων Bertolli, Carapelli, Sasso και Minerva.
Σημειώνεται ότι της επίσκεψης του προέδρου και CEO της Deoleo στους Γαργαλιάνους προηγήθηκε γενική συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Εκεί η διοίκηση ενημέρωσε για την τεράστιας σημασίας και αξίας συμφωνία συνεργασίας, αλλά και για όσα θα ισχύσουν για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο 2018-2019: το δικαίωμα έκθλιψης θα είναι στο 8% και 11%, για την εκκαθάριση σύντομα θα ανακοινωθεί πώς θα δοθεί, ΦΠΑ για όλους τους παραγωγούς που τηρούν βιβλία, μετρητοίς πληρωμή όλο το χρόνο και εγγύηση της διοίκησης για το προϊόν που θα αποθηκεύεται.
Σε δηλώσεις του χθες το πρωί, από τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, ο κ. Pierluigi Tosato τόνισε για τη συμφωνία συνεργασίας: «Αυτό είναι ένα στρατηγικό project για το γκρουπ της Deoleo. Πιστεύουμε ότι η αγορά του ελαιολάδου χρειάζεται κάποια διαφοροποίηση, γιατί η αγορά τώρα κινείται σε μία φάση εμπορευματοποίησης. Η Deolo, ως ηγέτιδα στην αγορά του ελαιολάδου, έχει ως υποχρέωση να ηγηθεί της βελτίωσης και της ανάδειξης της ποιότητας, ως του πρωταρχικού στόχου στην αγορά αυτή. Να δημιουργήσει αξία σε όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα προστιθέμενης αξίας και ειδικότερα στους παραγωγούς, έτσι ώστε να απολαμβάνουν μία δίκαιη τιμή και να κάνουμε αυτή τη δραστηριότητα αειφόρο για όσους είναι στο χώρο. Ο στόχος, λοιπόν, είναι να δώσει στους τελικούς καταναλωτές, όχι απλώς ένα απλό προϊόν, αλλά κάτι παραπάνω. Σήμερα οι καταναλωτές ζητούν διαφάνεια, ιχνηλασιμότητα μέχρι το επίπεδο του δέντρου και, ασφαλώς, ποιότητα.
Υπάρχουν κι έχουν γίνει τα χρόνια που μας πέρασαν πολλά διατροφικά σκάνδαλα και οι καταναλωτές δεν είναι τόσο καλά ενημερωμένοι για το προϊόν. Εμείς, ως εταιρεία, κινούμαστε στους πυλώνες και της ποιότητας και της διαφάνειας.
Πιστεύουμε ότι ο κόσμος, σε παγκόσμιο επίπεδο, κινείται ασφαλώς προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης κι εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην αειφόρο αγροτική παραγωγή, η οποία ελέγχει και τη διαχείριση των πόρων, όπως είναι το νερό και τα αγροχημικά.
Για να μπορέσει κάποιος να πετύχει αυτούς τους στόχους, ο μόνος τρόπος είναι να έρθει σε στενή επαφή και συνεργασία με τους παραγωγούς. Να μπορέσει να βοηθήσει τους παραγωγούς να παραγάγουν καλύτερη ποιότητα και ποιότητα μέσω μεθόδων αειφόρου παραγωγής.
Για μας η Ελλάδα είναι πάρα πολύ σημαντική. Είμαι προσωπικά πολύ μεγάλος υποστηρικτής της ελληνικής ποιότητας. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο κι από την εκπαίδευση που έχω πάρει, αγαπώ πάρα πολύ αυτή τη χώρα. Αναμένω αυτή τη συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, κι ασφαλώς θα απορροφήσουμε όλη την παραγωγή του.
Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από ένα μεγαλύτερο παζλ, project δηλαδή, και θα δείτε σε δύο – τρία χρόνια από τώρα πόσο σημαντικό είναι αυτό».
Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή συνεργασίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, σημείωσε: «Οι συνεργάτες μας, μας υπέδειξαν ότι είναι ο σωστός τόπος και οι αξιόπιστοι άνθρωποι που μπορούν να εμπιστευθούν, γιατί για εμάς και για εμένα προσωπικά οι δουλειές γίνονται με ανθρώπους κι όχι μέσω συμβολαίων».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, Αναστάσιος Προσηλιακός, επισήμανε: «Έχουμε την τιμή να έχουμε σήμερα μαζί μας τον πρόεδρο της εταιρείας Deoleo, της μεγαλύτερης εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου στον κόσμο, με 250.000 τόνους λάδι τυποποίηση. Θα προχωρήσουμε με το Συνεταιρισμό σε μία συμφωνία – συνεργασία. Ελπίζουμε με τη δυναμική της εταιρείας ν’ ανέβουμε κι εμείς, να ξεπεράσουμε ό,τι προβλήματα υπήρξαν, να αναδιαρθρώσουμε το Συνεταιρισμό, να έχουμε ανοδική πορεία. Ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία, όχι μόνο στην αγορά και πώληση ελαιολάδου, αλλά και σε συστήματα πιστοποίησης, ολοκληρωμένης διαχείρισης, αειφόρου ανάπτυξης. Να ’χουμε ένα ποιοτικό προϊόν για το καλό της περιοχής και των παραγωγών μας».
Ο ίδιος σχετικά με τη συμφωνία συνεργασίας με τη Deoleo σημείωσε: «Ο Συνεταιρισμός θα συνεργάζεται αποκλειστικά με την εταιρεία Deoleo. Όλη η παραγωγή του θα πηγαίνει στη Deoleo. Θα υπάρχει τιμή εξαγωγής, θα κάνει εξαγωγές ο Συνεταιρισμός μόνος του, οι παραγωγοί θ’ απολαμβάνουν την τιμή εξαγωγής συν ΦΠΑ στο προϊόν τους φυσικά. Οπότε, πιστεύω, θα είμαστε από τις καλύτερες τιμές στο προϊόν με ανοδικές τάσεις, πάνω από την αγορά συνήθως, ενώ θα προχωρήσουμε - μετά τη λήξη της περιόδου της ελαιοκομικής - στη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών για καλύτερο μέλλον, για καλύτερη οργάνωση, για την ποιότητα του προϊόντος».
Από αυτή τη συνεργασία αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, έχουν διαρκές μέλημα τη θωράκιση του προϊόντος για την ποιότητά του και, βεβαίως, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των παραγωγών – μελών του.

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις