Σιωπηλή διαμαρτυρία σήμερα και στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 26/04/2015 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2015 10:04
Πρόσκληση στους συμπολίτες τους θα στείλουν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει σήμερα Κυριακή, 26 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα θα γίνει στο Κάστρο της πόλης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας. Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα και το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης, σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης στο 50% του πληθυσμού της χώρας.
Έτσι φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές Ειδικών Σχολείων από 26 πόλεις της χώρας, που μελέτησαν τα προβλήματα και κατέθεσαν λύσεις, με βάση τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που ισχύουν σήμερα, πρότειναν και η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY αποφάσισε την υλοποίηση της δράσης «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα».
Η διαμαρτυρία, όπως προαναφέραμε, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση των Εκστρατειών του ECOMOBILITY και του FREE MOBILITY, ενώ θα είναι αφιερωμένη στην Ελευθερία Μετακίνησης και στην ανάγκη εφαρμογής του νόμου για την ισότητα των πολιτών στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε όλες τις πόλεις.
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη και θα συμμετέχουν, εκτός των μαθητών που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, Δήμοι, Σύλλογοι Γονέων, Τοπικές ΜΚΟ, Σύλλογοι Πολιτών, Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια), Φοιτητικές Ομάδες, Πρόσκοποι και πολλοί άλλοι. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε ομάδα έχει επιλέξει ένα κτήριο στην πόλη της που δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Το κτήριο θα είναι είτε δημόσιο (Δημαρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Μουσεία, Ιατρεία, Σχολεία κ.ά.), είτε Ιδιωτικός χώρος (Τράπεζα, Ταχυδρομείο, Τηλεφ. Κέντρα, εμπορικά καταστήματα, καφέ, χώροι ψυχαγωγίας κ.ά.). Επίσης, μπορεί να είναι χώροι, όπως οι πλατείες, που δεν έχουν ράμπες ή πεζοδρόμια που είτε καταλαμβάνονται παράνομα για εμπορικές χρήσεις είτε είναι στενά και με προβλήματα.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί χωρίς να περπατούν για 10 λεπτά (12.00-12.10) μπροστά στο χώρο που θα έχουν επιλέξει, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις