Σπ. Κρασσακόπουλος: Ο κ. Τσώνης φέρει ακέραια την ευθύνη για την οπισθοδρόμηση του Δήμου Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 06/09/2019 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2019 11:28
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης στα ΜΜΕ, αναφερόμενος στο πρόσωπό μου με επικριτικό τρόπο, επιθυμώ να απαντήσω για να πούμε τα πράγματα ως έχουν, και όχι όπως τα παρουσίασε ο πρώην δήμαρχος για να δικαιολογήσει την απώλεια του δημαρχιακού θώκου και να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους.
Συμμετείχα στην παράταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Τσώνη ως συνεργαζόμενος. Παράλληλα με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου ήμουν και είμαι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχα σε συσκέψεις της τοπικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσσήνης, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία δημοτικών κινήσεων σε όλους τους Δήμους. Αυτή η δραστηριότητά μου δε συνεπάγεται υπονόμευση της Δημοτικής Αρχής, όπως το θέτει ο πρώην δήμαρχος. Ίσως, αυτό εξυπηρετεί το αφήγημά του ότι όλα τα έκανε καλώς και για την ήττα  ευθύνονται όλοι οι άλλοι.
Αντιθέτως, έχασε τις εκλογές με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα θέματα του Δήμου μας. Για το χειρισμό από μέρους του των θεμάτων του Δήμου θα μπορούσα να γράψω πολλά (οι ατέρμονες μονόλογοι, οι εκρήξεις, τα πολλά «εγώ» και από συλλογικότητα… μηδέν!).
Ο πρώην δήμαρχος πρέπει να απαντήσει γιατί επτά δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του δε συμμετείχαν στις εκλογές του Μαΐου. Τυχαίο ήταν;
Επομένως, φέρει ακέραια την ευθύνη για την οπισθοδρόμηση του Δήμου Μεσσήνης σε συντηρητικές λογικές.
Παρ’ όλα αυτά και παρά τις δύσκολες συγκυρίες αυτά τα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αρκετά στο Δήμο, με χρηματοδοτήσεις μελετών, έργων και έκτακτες ενισχύσεις.
Πλέον, με την ιδιότητα του δημότη θα παρακολουθώ τα δρώμενα, γιατί τα προβλήματα του Δήμου μας είναι πολλά: σκουπίδια, βιολογικοί καθαρισμοί, προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, δρόμοι Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Τζάνε – Καλαμάκι – Κορώνη. Τα προαναφερόμενα είναι μόνο λίγα από τα απαραίτητα για το Δήμο αναπτυξιακά έργα, για τα οποία δεν είχαμε ουσιαστική πρόοδο και για τα οποία πρέπει όλοι να πιέσουμε για την ολοκλήρωσή τους.

Σπύρος Κρασσακόπουλος
πρώην δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜεσσηνίαςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις