Στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Διαβεβαιώσεις Νίκα σε συνέδριο στην Τρίπολη

Πρώτη Δημοσίευση: 03/11/2019 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/11/2019 14:13
“Μας ενδιαφέρουν ως Περιφέρεια τα ζητήματα καινοτομίας στη γεωργία προκειμένου να έχουμε μια ανταγωνιστική γεωργία, καθώς η ανταγωνιστικότητα αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Για τον λόγο αυτό θα συνεργαστούμε με το Κέντρο Καινοτομίας”.
Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας 4.0 που διοργανώνει στην Τρίπολη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) -σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας(ΑΚΣΑ)- με θέμα “Η συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα και στην δημιουργία ποιοτικά αναβαθμισμένων και διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων”.
Ο περιφερειάρχης επισήμανε, παράλληλα, ότι για την περιφερειακή αρχή αποτελεί προτεραιότητα η άρδευση και για τον λόγο αυτό προωθεί την υλοποίηση 10 κομβικών έργων, τα οποία επιδιώκει να έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τετραετίας:
"Αναφέρομαι στα φράγματα του Ασωπού και του Δόξα, καθώς και την λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο (στην Κορινθία), στο έργο του Ανάβαλου (στην Αργολίδα), στο μεγάλο έργο στη λίμνη Τάκα (στην Αρκαδία), στα φράγματα στον Φιλιατρινό και τον Μιναγιώτικο, όπως επίσης στο Τρίκορφο και στη Θουρία (στη Μεσσηνία), στο φράγμα της Κελεφίνας (στη Λακωνία), καθώς και τα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου (στη Μεσσηνία). Όλα αυτά θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα έχω σύντομα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη”.
Παράλληλα, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια "θα βοηθήσει ουσιαστικά όσους τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και μετέχουν σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Θα στηρίξουμε το κρασί, το λάδι και όλα τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρεια η οποία αποτελεί το κέντρο της Μεσογειακής Διατροφής, εστιάζοντας στην προβολή τους, που θα επιφέρει αύξηση των εξαγωγών και κατ’ επέκταση αύξηση του πλούτου".
Το διήμερο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν προχθές, ολοκληρώθηκε χθες και φιλοξενήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και διεξήχθη  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις