Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 06/09/2019 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2019 18:26
Φορτιστής ηλεκτροκίνησης έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Greenagenda.gr».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο φορτιστής θα τοποθετηθεί εντός των προσεχών ημερών στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αν και αρχικά είχε επιλεγεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ωστόσο υπήρξαν σύνθετα ζητήματα που δεν το επέτρεψαν.
 
Στην Καλαμάτα
«Η επιλογή των θέσεων έγινε ώστε να καλυφθεί αρχικά ο κάθετος άξονας της Πελοποννήσου», ανέφερε στην «Greenagenda.gr»  ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σύντομο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν τρεις ακόμη φορτιστές, ένας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, ένας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο και ένας στην Ελαφόνησο, το μόνο νησί της Περιφέρειας το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά να μετατραπεί σε «πράσινο νησί».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής προσανατολίστηκε στην εφαρμογή πολιτικών για την επίτευξη του βασικού της στόχου, της αειφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε δυνατότητες και συνεργασίες εντός και εκτός της χώρας», είπε ο κ. Τατούλης.
 
Προτάσεις
Με σκοπό την ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της ηλεκτροκινητικότητας κατατέθηκαν προτάσεις σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας, είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίρος σχημάτων με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη δεδομένη, λοιπόν, στιγμή υλοποιούνται δύο έργα εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας για την εφαρμογή πολιτικών ηλεκτροκίνησης, το ένα στην περιοχή της Μεσογείου (Interreg Med), όπου συμμετέχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και το άλλο στην περιοχή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου (Interreg Adrion), ως εταίρος μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της συγκεκριμένης περιοχής.
Τα έργα αυτά στοχεύουν να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν τα «Βιώσιμα Σχέδια Ηλεκτροκίνησης» σύμφωνα με κοινά πρότυπα, με στόχο τη δημιουργία ενός «Διαπεριφερειακού Δικτύου Ηλεκτροκινητικότητας» που θα διασχίζει τις πόλεις όλων των διακρατικών περιοχών της περιοχής του προγράμματος των Μεσογειακών χωρών (MED) και της Αδριατικής Ιονίου (Adrion).
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις