Στα… άκρα Κρατικό και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Πρώτη Δημοσίευση: 16/02/2013 23:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/02/2013 23:32

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Βιάζεται, όπως όλα δείχνουν, ο Δήμος Καλαμάτας να αποκτήσει την κυριότητα του Λιμενικού Ταμείου και να μετατραπεί σε δημοτικό. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από το Λιμενικό Ταμείο να αναστείλει κάθε νέα διαδικασία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του, γιατί αυτή σύντομα θα περιέλθει στην κυριότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

«Εν όψει της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, παρακαλούμε όπως ανασταλεί κάθε διαδικασία εκμίσθωσης ή με οποιονδήποτε τρόπο παραχώρησης της χρήσης ακινήτων του Λιμενικού Ταμείου», έγραψε στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Γιάννης Μανδηλάρης.

Η παραπάνω τακτική φαίνεται ότι «εξόργισε» τους ανθρώπους του Λιμενικού Ταμείου, γι’ αυτό άμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου του, Σταύρου Παπαχρήστου.

Όπως αναφέρει σε σχετική  επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης: «Δεν νομιμοποιείσθε να παρεμβαίνετε στη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, από τη στιγμή που δε λειτουργεί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καλαμάτας (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας) και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην είσπραξη εσόδων, δημοσίου χρήματος, αφού στη σημερινή οικονομική κρίση τα έσοδα πάσης φύσεως είναι μηδαμινά», απάντησε ο Σταύρος Παπαχρήστου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τονίζει ότι απαιτούμενο για την ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι η έκδοση διαπιστωτικής πράξης από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επιπλέον, τονίζει ότι η περιουσία του Λιμενικού Ταμείου θα κατανεμηθεί αναλογικά στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας, Πύλου και Τριφυλίας και όχι μόνο στην Καλαμάτα: «Τα έσοδα αυτά θα κατανεμηθούν ανάλογα και στα τρία Νομικά Πρόσωπα που δημιουργούνται και θα λειτουργήσουν μετά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σημειώνουμε δε, ότι οι παραχωρήσεις στις οποίες αναφέρεσθε αφορούν αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και οφείλουμε να προχωρήσουμε στην εκτέλεσή τους».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις