Στα… κάγκελα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τις εξελίξεις στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 18/03/2014 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2014 11:24
Πράσινοι αυτοδιοικητικοί φλερτάρουν με το “Δίκτυο”


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Οι πρωταγωνιστές των εκλογών του Μαΐου για το Δήμο Καλαμάτας αρχίζουν να ανοίγουν σιγά σιγά τα πανιά τους. Ήδη η Δημοτική Αρχή και ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» παρουσίασαν τόσο τα πεπραγμένα της θητείας τους όσο και τα μελλούμενα, ενώ η υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη παρουσιάζεται και επίσημα τις επόμενες ημέρες.
Το μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνει με το χώρο που καλύπτεται πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και κάποιους πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες που έχουν εμπλακεί στην προεκλογική κίνηση. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι προσώπων το οποίο, όπως γράφαμε και προχθές, ανήκει στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να προκρίνει τη συνεργασία με το «Δίκτυο» και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μάκαρη.
Όπως υποστηρίζουν, για να υπάρξει αλλαγή της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής, η σημερινή περίπλοκη κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας απαιτεί ευρύτερες συμμαχίες που να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στην κοινωνία και να μπορούν να προτείνουν ένα συνεκτικό και ελκυστικό πρόγραμμα που να απαντά στα μεγάλα και κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή των πολιτών. Απαιτεί συνεργασίες και συμμαχίες με όσες δυνάμεις μπορούν να συναποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση.
Βέβαια, η άποψη αυτή δε διαπερνά όλο το μπλοκ των δυνάμεων που δεν έχουν ακόμα καταλήξει. Τόσο το επίσημο τοπικό ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, με δηλώσεις του γραμματέα Πελοποννήσου Μπ. Βακαλόπουλου στο «Θάρρος», αποκλείουν κάθε περίπτωση συνεργασίας με το «Δίκτυο» και προσπαθούν να πείσουν το νεαρό πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Παπαντωνίου να αποδεχτεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μια ριζοσπαστική πρόταση, που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ενεργότερη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά.  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις