Στα «μαλακά» δύο Ρομά για κλοπές

Πρώτη Δημοσίευση: 19/06/2019 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2019 08:31
Σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο Ρομά για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και αφού τους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Πρωτόδικα, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, είχαν καταδικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών ο καθένας.
 
Διαρρήξεις
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν διαρρήξει κτηνιατρείο από το οποίο αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και 200 ευρώ.  Μετά είχαν διαρρήξει σπίτι, απ’ όπου πήραν χρυσαφικά και 500 ευρώ.
Την επόμενη μέρα από τις κλοπές ο ένας κατηγορούμενος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να κινείται την οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς Τρίπολη και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Στο αυτοκίνητο μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη. Εξαιτίας όμως της ολισθηρότητας του δρόμου στο ύψος του ΤΕΙ έχασε τον έλεγχο του αγροτικού που οδηγούσε και έπεσε σε νησίδα πρατηρίου υγρών καυσίμων. Μέχρι, όμως, να φτάσουν οι αστυνομικοί, οι τέσσερις επιβαίνοντες εξαφανίσθηκαν. Οι αστυνομικοί στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο βρήκαν το φορητό υπολογιστή που είχαν αφαιρέσει από το κτηνιατρείο, καθώς κι ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στη γυναίκα του άλλου κατηγορούμενου Ρομά.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος τότε, πιστεύοντας ότι θα τη γλιτώσει έπειτα από κάποιες ώρες, εμφανίσθηκε στην Αστυνομία θέλοντας να δηλώσει, όπως ισχυρίσθηκε, την κλοπή του αυτοκινήτου του. Όμως, οι αστυνομικοί τον είχαν δει, τον αναγνώρισαν και τον συνέλαβαν.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις