Στα λόγια έμειναν οι υποσχέσεις για συνεργασία από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 15/11/2019 12:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2019 12:29
Αντιδράσεις από παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
 
 
Από την αρχή της θητείας του ως δήμαρχος Καλαμάτας, στην προσπάθειά του να δείξει διαφορετικό πνεύμα διοίκησης του Δήμου, ελέω και της απλής αναλογικής που δεν του δίνει και "μοναρχικά" δικαιώματα, ο Θανάσης Βασιλόπουλος θέλησε να πείσει τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ότι θα διοικήσει με βάση τη συναίνεση και τη συνεργασία.
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, εξήγγειλε τη δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία θα λειτουργεί μια φορά το μήνα. Εκεί, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα συζητούν τα σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη, κοινή πορεία πλεύσης.
Η εξαγγελία για την περίφημη επιτροπή δεν έχει γίνει μια φορά. Το θέμα είναι ότι έχει μείνει στα λόγια. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας, με προϋπολογισμό πλέον των εννέα εκατομμυρίων ευρώ, δε συζητήθηκε ποτέ μεταξύ των επικεφαλής.
Οι προτάσεις του Δήμου Καλαμάτας έγιναν γνωστές από τον τοπικό Τύπο. Κι αν ορισμένα έργα είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, υπήρξαν και νέες προτάσεις που ανακοινώθηκαν, οι οποίες δε συζητήθηκαν ποτέ.
Την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πρόκειται να συζητήσει το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Οι επικεφαλής, όχι μόνο δε γνωρίζουν το περιεχόμενό του εγκαίρως, αλλά δεν υπήρξε και καμία διαβούλευση.
Όπως μας έλεγε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, "τα προηγούμενα χρόνια οι δημοτικές παρατάξεις είχαν κάποιες ημέρες για να μελετήσουν το Τεχνικό Πρόγραμμα. Σήμερα θα μάθουμε τις προτάσεις την τελευταία στιγμή και μέσα σε ελάχιστες ημέρες θα πρέπει να το έχουμε μελετήσει, αλλά και να έχουμε έτοιμες εναλλακτικές προτάσεις για έργα. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει διάθεση για διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία".
Είναι βέβαιο ότι στο παραπάνω επιχείρημα δεν μπορεί κάποιος να αντιπαραθέσει κάτι άλλο. Και είναι κρίμα, γιατί από την πρώτη στιγμή οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις έχουν δείξει διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή. Η τελευταία φαίνεται να έχει διάθεση για συζητήσεις…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις