Στα 120 ευρώ η κοκαΐνη, στα 30 η ηρωίνη και στα 10 ευρώ το χασίς

Πρώτη Δημοσίευση: 12/11/2017 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2017 11:16
Σήμερα απολογούνται οι 4 βασικοί κατηγορούμενοι, ελεύθεροι οι πρώτοι 4
 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το μεσημέρι μετά τις απολογίες τους οι 4 από τους 8 συλληφθέντες για την υπόθεση της ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Χθες απολογήθηκαν στον Ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, η 44χρονη οδηγός του ταξί, ο 50χρονος από το Χαρακοπιό, η 65χρονη πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου ως αρχηγού και ο 49χρονος από την Καλαμάτα.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν οι άλλοι 4 και συγκεκριμένα, ο 55χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, η 40χρονη σύζυγός του, ο 49χρονος από τη Θουρία και ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί.
 
Και από το ίντερνετ
Όλοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ομάδα και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας.
Ιδιαίτερο και αρχηγικό ρόλο αποδίδουν οι Αρχές στον 55χρονο, ο οποίος έχει αποφυλακισθεί με ειδικούς όρους, λόγω προβλημάτων υγείας. Του αποδίδεται η σύσταση, η διεύθυνση και η κατεύθυνση της οργάνωσης, αλλά και ότι είναι αυτός που ενέταξε σταδιακά σε αυτή τους υπολοίπους, ορίζοντάς τους ρόλους.
Η εξάρθρωση έγινε από την Αστυνομία, μετά την παρακολούθηση των τηλεφώνων των συλληφθέντων, καθώς κι άλλων ατόμων που εμπλέκονται, παρά το γεγονός ότι λάμβαναν μέτρα προστασίας τους, καθώς φαίνεται πως για να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια χρησιμοποιούσαν ευρέως και την επικοινωνία μέσω εφαρμογών του ίντερνετ, όπως messenger, viber και  instragam.
 
Οι τιμές
Σε ό,τι δε αφορά την πώληση των ναρκωτικών, οι τιμές που είχαν καθορισθεί δείχνουν ότι η οικονομική κρίση δεν τα έχει επηρεάσει. Έτσι, ένα γραμμάριο κοκαΐνης πωλoύνταν  από τα μέλη της ομάδας από 90-120 ευρώ, ένα γραμμάριο ηρωίνης από 25-30 ευρώ και ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης από 5-10 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της ομάδας ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης, όταν οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής και σταμάτησαν το ταξί που ερχόταν Καλαμάτα. Το όχημα οδηγούσε η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του ταξί, ενώ συνοδηγός ήταν η 40χρονη σύζυγος του 55χρονου κατηγορούμενου ως αρχηγού και επιβάτης η 65χρονη πρώην σύζυγός του. Στις τσάντες της  65χρονης βρέθηκαν οι δύο ποσότητες κοκαΐνης 56,2 και 46 γραμμαρίων.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις