Στην αντεπίθεση ο Αναστασόπουλος με αιχμές κατά του Γ. Τσώνη

Πρώτη Δημοσίευση: 06/07/2014 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/2014 09:10
Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο ανθυποψήφιός του στις δημοτικές εκλογές, Γ. Τσώνης, σχολιάζοντας προχθεσινή δήλωση του πρώτου. Όπως φαίνεται, ο δήμαρχος Μεσσήνης ενημερώθηκε σχετικώς από το διαδίκτυο.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αναστασόπουλος, «εξακολουθεί να αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ο κ. Τσώνης, επιδιδόμενος σε ανακοινώσεις άνευ ουσίας και παραβλέποντας την ισχυρή νομική πράξη της ανακήρυξης. Και για μια ακόμα φορά συστήνει υπομονή, όταν ο ίδιος την έχει απωλέσει μαζί με την ψυχραιμία του.
Με τη δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία επικυρώθηκε η εκλογή του συνδυασμού μας ως πλειοψηφήσαντος στις δημοτικές εκλογές της 25ης-5-2014 και εμού ως δημάρχου του Δήμου Μεσσήνης, περατώθηκε η διαδικασία ανακήρυξης των συνδυασμών και δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στο νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου μας για την πενταετία που έρχεται.
Κατά το χρονικό διάστημα που διέτρεξε, κάποιοι προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αντικειμενική και σωστή ενημέρωση που παρείχαμε στους δημότες μας, σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα. Έσπευσαν να ανακηρυχθούν δήμαρχοι, όταν ακόμη η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων βρισκόταν στο 30ό εκλογικό τμήμα και απέμεναν άλλα 72 προς έλεγχο.
Εξέδιδαν ανακοινώσεις με τις οποίες παρείχαν νομικές οδηγίες στο αρμόδιο για την επικύρωση της εκλογής, δικαστήριο, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να παρακαμφθούν οι προβλέψεις του νόμου και να υιοθετηθούν οι απόψεις τους περί ενός υπ’ αρ. 33 ψηφοδελτίου στο υπ’ αρ. 223 εκλογικό τμήμα, όταν ήταν προφανές ότι πέραν του ότι επρόκειτο για ένα αμφισβητούμενο θέμα, δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία στο σύνολο εγκύρων και ακύρων ψηφοδελτίων του κάθε συνδυασμού. Και όταν το δικαστήριο εφάρμοσε τα νομολογιακά δεδομένα, ανακάλυψαν ξαφνικά νομικό κενό, που τους στερεί άδικα την εκλογική νίκη.
Δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε τις παλινωδίες και αντιφάσεις του αντιπάλου μας. Αναδεικνύουμε μόνο τη δική μας συνέπεια σε όσα από την αρχή υποστηρίζαμε σε σχέση με τη κραυγαλέα ανακολουθία του άλλου συνδυασμού. Η θέση μας σταθερή και κάθε μέρα επαναβεβαιούμενη: η διαδικασία της επανακαταμέτρησης πιστοποίησε την εκλογική μας πρωτιά. Αυτή θα επαληθευτεί και στο Εκλογοδικείο. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, όχι κλείνοντας εκκρεμότητες, όπως θα ήθελε ο κ. Τσώνης, αλλά ως νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, σχεδιάζοντας για την πενταετία που ξεκινά».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΤΣΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Ας δείξει υπομονή ο κ. Αναστασόπουλος
Ο κ. Αναστασόπουλος, όπως φαίνεται από τους… πανηγυρισμούς της δήθεν εκλογής του, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Δεν έχει αντιληφθεί ότι ο συνδυασμός του, στην πραγματικότητα –εκτός του τυπικού της ανακήρυξής του ως επιτυχόντος- έπεται ουσιαστικά μιας ψήφου του δικού μας.
Από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε το αναπάντητο ερώτημα προς τον πανηγυρίζοντα κ. Αναστασόπουλο: «Τελικά, το υπ’ αριθμόν 33 ψηφοδέλτιο του 223ου Εκλογικού Τμήματος Μεσσήνης σε ποιον συνδυασμό ανήκει και σε ποιον συνδυασμό είχε προσμετρηθεί; Όταν απαντήσει ο κ. Αναστασόπουλος, ως καλός θετικός επιστήμονας που είναι, ας κάνει και τις σχετικές πράξεις αριθμητικής».
Ας περιοριστεί, λοιπόν, ο κ. Αναστασόπουλος να κλείσει τις υποχρεώσεις του στην εκπνέουσα δημοτική θητεία και ας περιμένει να «πανηγυρίσει» για την κατ’ αυτόν επιτυχία του, όταν αποφανθεί (επισήμως) το Εκλογοδικείο. Μέχρι τότε ας δείξει εγκράτεια και υπομονή.
Γιώργος ΤσώνηςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις