Στην ιστορία περνά το ΤΕΙ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 24/04/2019 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/04/2019 10:10
Προχωρά παρά τις αντιδράσεις η συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο 
Το πρώτο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτούργησε στην πόλη ήταν το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας.
Από αυτό πέρασαν χιλιάδες σπουδαστές, ενώ με την πάροδο του χρόνου τμήματα προστέθηκαν και άλλα συγχωνεύτηκαν.
Από χθες η ταμπέλα του ΤΕΙ Καλαμάτας ή Πελοποννήσου, όπως μετονομάστηκε τελευταία, καταβαίνει και στη θέση της θα μπει εκείνη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Πρόκειται για μια συγχώνευση που είχε ακουστεί πολλές φορές, που κόλλησε σε αρκετά σημεία, αλλά έπειτα από συζήτηση από επιτροπή που είχε ορίσει το υπουργείο Παιδείας, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν.
Ενώ όλα, λοιπόν, έδειχναν ότι η μεγάλη συγχώνευση ολοκληρώνεται επιτυχώς, ο υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό ότι στο νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα προστεθεί και η ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.
Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις, με τη Σύγκλητο του Πα.Πελ να διαφωνεί, όμως το υπουργείο Παιδείας την αγνόησε επιδεκτικά και έτσι χθες πέρασε το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την παραπάνω συγχώνευση.
 
«Το χταπόδι» μεγαλώνει και άλλο
Κοινό μυστικό του ακαδημαϊκού κόσμου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ήταν το άπλωμα που έχει το συγκεκριμένο Ίδρυμα σε αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου.
Αντί, όμως, να υπάρξει μάζεμα, υπήρξε τελικά κι άλλο άπλωμα.
Πλέον το Πανεπιστήμιο αποκτά ένα ακόμα πλοκάμι στην Πάτρα, ενώ τελευταία στιγμή έγινε δεκτή τροπολογία για ίδρυση Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις