Στην Καλαμάτα την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πρώτη Δημοσίευση: 18/10/2017 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/10/2017 09:35
Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος που θα διαδεχθεί τη "Δημοκρατική Συμπαράταξη",  Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφτεί την Καλαμάτα μεθαύριο Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, για να συναντήσει τοπικούς φορείς, φίλους και υποστηρικτές του και να μιλήσει το βράδυ (8.15) στο ξενοδοχείο Rex. Σημειωτέον ότι είναι ο τρίτος υποψήφιος, μετά τους Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη, που έρχεται στη Μεσσηνία.
Σε μία από τις τελευταίες του ομιλίες στα Διαβατά και την Καλαμαριά δήλωσε ότι "η δική μου υποψηφιότητα δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών κι έναν παλαιότερο μηχανισμό εξουσίας. Κατεβαίνω στις εκλογές γιατί θέλω να δω πολλούς ανθρώπους να εντάσσονται στο πολιτικό σύστημα χωρίς να είναι γενόσημα της μιντιοκρατίας, της δημαγωγίας και του πελατειακού κράτους»,
Ο Ν. Ανδρουλάκης, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι πρώτος στόχος του θα είναι η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, σημειώνοντας παράλληλα: "Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω η γέφυρα, ώστε η παράταξή μας να εντάξει στο κοινωνικό της δίκτυο όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν στέγη, είναι προοδευτικοί αλλά σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση ενός μικρού, φαύλου δικομματισμού. Πιστεύω ότι με όλους εσάς μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα αγαπάει την πατρίδα και θα αγωνιστεί να κάνει ισχυρή την παράταξη για το μέλλον της χώρας, των παιδιών σας και των παιδιών μας".
Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη σύγκρουση που πρέπει να γίνει με όλα τα κατεστημένα της χώρας: "Πρέπει να αποκτήσουμε έναν αντισυστημικό λόγο που θα διεγείρει την ψυχή του ελληνικού λαού και θα την κάνει να ξαναγαπήσει την παράταξή μας, να νιώσει ότι υπερασπίζεται τους πολίτες που δεν άντεξαν, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν και δεν είναι ειδικής κατηγορίας εργαζόμενοι.
Η κοινωνία θέλει αλλαγή σελίδας, ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, αξιοκρατικό. Ούτε πονηριές, ούτε λαϊκισμοί. Καθαρός ευθύβολος λόγος. Οι κοινωνίες θα επιλέξουν κι όχι οι συμβιβασμοί και τα παζάρια μεταξύ των παλαιών ηγεσιών. Να προτείνουμε σύγχρονο, παραγωγικό μοντέλο, ώριμη δημοκρατία που τα κόμματα σέβονται τους θεσμούς και απόλυτη αξιοκρατία παντού. Αυτό πρέπει να είναι το όχημα της δημοκρατικής παράταξης κι αν το υπηρετήσουμε με ενότητα και ανανέωση, η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη".
Προσπαθώντας σε χθεσινό της δημοσίευμα η "Καθημερινή" να σκιαγραφήσει την υποψηφιότητά του, αναφέρει τα εξής:
 
Τι λέει ο Νίκος για τον Νίκο
Είναι 38 ετών. Γι’ αυτό και προβάλλει την ηλικία του – όχι μόνο τη βιολογική. Οι συνεργάτες του δεν κουράζονται να υπενθυμίζουν ότι δεν έχει χρηματίσει ποτέ υπουργός. Έχει, λένε, και το κατάλληλο πολιτικό προφίλ για να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που μετανάστευσαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνδυάζει το αντισυστημικό στοιχείο, ως μέλος της αδοκίμαστης γενιάς, με τον κομματικό πατριωτισμό, ως δοκιμασμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
 
Τι λένε οι αντίπαλοί του
"Φαίνεται νέος, αλλά δεν είναι", λέει για τον Ανδρουλάκη πηγή εκτός ΠΑΣΟΚ. Την ίδια κριτική ασκούν και οι άσπονδοι σύντροφοί του μέσα από το κόμμα: "Αν κάναμε καλλιστεία μηχανισμών, θα είχε κερδίσει από τα αποδυτήρια", σχολιάζει ένας από αυτούς. Από την εποχή που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στην Ξάνθη ο Ανδρουλάκης "σπουδάζει" την τέχνη των κομματικών δικτύων. Η αφοσίωσή του στην πασοκική κουζίνα δεν του επέτρεψε, όπως λέγεται, όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύξει διακριτό πολιτικό στίγμα. "Δεν έχει πρόγραμμα. Αυτοσχεδιάζει. Λέει ό,τι ακούγεται ευχάριστο, όπως, ας πούμε, να αγοράζουν οι δανειολήπτες τα κόκκινα δάνεια προτού καταλήξουν στα funds. Για τα περισσότερα δεν ξέρουμε τι πιστεύει. Και μάλλον δεν ξέρει ούτε εκείνος".

Επιμέλεια: Αντώνης ΠετρόγιαννηςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις