Στην Κορώνη 28 μετανάστες που ήρθαν με ιστιοφόρο, αναζητούνται άλλοι 6 (φωτογραφίες και βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 23/07/2016 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2016 22:55
Σε χώρο δίπλα από το Λιμεναρχείο Κορώνης, θα φιλοξενηθούν προσωρινά 28 Πακιστανοί και Αφγανοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διασώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τις δυνάμεις του Λιμενικού, όταν το ιστιοφόρο που επέβαιναν έπαθε μηχανική βλάβη και αναγκάστηκε να τους αποβιβάσει στη νήσο Βενέτικο.
Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπήρχαν το απόγευμα ανέφεραν ότι υπάρχουν άλλοι 6 Ιρανοί, οι οποίοι κρύβονταν στο Βενέτικο και τους αναζητούσαν οι αρχές. Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί, ως το πλήρωμα του ιστιοφόρου.
Το ιστιοφόρο, τα ξημερώματα λόγω μηχανικής βλάβης, μπήκε στο Μεσσηνιακό κόλπο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αποβιβάζοντας παράλληλα τον κόσμο που είχε στο νησί Βενέτικο.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού, ενώ ειδοποιήθηκε και σκάφος για να μπορέσει να παραλάβει τους μεταφερόμενους.
Λίγο μετά το μεσημέρι, οι 28 μεταφερόμενοι αποβιβάσθηκαν στην Κορώνη, όπου και θα φιλοξενηθούν με φροντίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 6 Ιρανών συνεχίζονταν, ενώ οι 2 Ουκρανοί που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Β.Β.
Φωτογραφίες- Βίντεο: Χρυσοβαλάντη ΛευτάκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις