Στην τελική «ευθεία» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία – «Εκπλήξεις» στις γυναίκες;

Πρώτη Δημοσίευση: 11/06/2019 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2019 09:57
Και επίσημα σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε από χθες, ύστερα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Έτσι, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλη τη χώρα.
Αναφορικά με τη Μεσσηνία, το πιθανότερo είναι να έχουμε «νέα» από την Τετάρτη και μετά. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές τόσο στο «συνωστισμό» υποψηφίων για λίγες θέσεις στο ψηφοδέλτιο, ειδικά γι’ αυτές που αφορούν άνδρες, όσο και στη «σεναριολογία» των υποψήφιων ονομάτων. Είναι φυσικό, λόγω αυτού, να λέγονται πολλά και η φημολογία να “οργιάζει” τις τελευταίες ημέρες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις τελικές αποφάσεις θα πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, που- όπως είχαμε επισημάνει και παλαιότερα- ειδικά για τη Μεσσηνία φαίνεται να εμπιστεύεται και την άποψη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που θα είναι ούτως ή άλλως και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της “κεντροδεξιάς” παράταξης στο νομό.
Τίποτα δεδομένο, όμως, δε θα πρέπει να θεωρείται και για τις τρεις θέσεις που αφορούν στις γυναίκες που θα “στελεχώσουν” το ψηφοδέλτιο. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, “βολιδοσκοπήθηκαν” από τα κεντρικά του κόμματος αρκετές περιπτώσεις γυναικών που τα ονόματά τους δεν έχουν γραφτεί ποτέ στα “ρεπορτάζ” των ΜΜΕ, με στόχο την καλύτερη δυνατή “στελέχωση” του ψηφοδελτίου σ’ όλα τα επίπεδα.
Πλην της Πιπίνας Κουμάντου, η υποψηφιότητα της οποίας φαίνεται να έχει “κλειδώσει”, για τις υπόλοιπες δύο θέσεις έχουν “ακουστεί” τα ονόματα της αντιδημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτας Ντίντα, της προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας Νατάσσας Κυριακοπούλου και της δικηγόρου που διεκδίκησε το Δήμο Τριφυλίας στις εκλογές του Μαΐου, Χάιδως Παναγιωτοπούλου.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρχει στο... τέλος και όνομα “έκπληξη” μέσα στο ψηφοδέλτιο, με πρόσωπο που θα προέρχεται από την τοπική κοινωνία και όχι από τον “κομματικό μηχανισμό”.
Η “αγωνία” όλων των ενδιαφερομένων είναι λογικό να βρίσκεται στο “κόκκινο”, δεδομένου ότι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου απομένουν περίπου 25 ημέρες και άμεσα θα πρέπει να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους, αλλά και να επιδοθούν σ’ ένα “σπρίντ” περιοδειών από χωριό σε χωριό σ’ όλη τη Μεσσηνία.
Αναπόφευκτα θα χρειαστεί από όλους λίγη υπομονή ακόμα, καθώς βρισκόμαστε στην τελική “ευθεία” πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις.
 
Του Κώστα Γαζούλη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις