Στην τελική ευθεία για το 6ο Navarino Challenge

Πρώτη Δημοσίευση: 29/09/2018 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/09/2018 20:51
Η πολυβραβευμένη διοργάνωση «Navarino Challenge» παρουσίασε τις φετινές δραστηριότητες και τους πρεσβευτές της, δίνοντας το ετήσιο ραντεβού της, για 6η συνεχή χρονιά, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, στις 12-14 Οκτωβρίου.
Η συνέντευξη Τύπου για την κορυφαία διοργάνωση τουρισμού, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε και βραβευμένη με Χρυσό Ermis, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου του ΕΟΤ, Χαράλαμπου Καρίμαλη και του Ελληνοαμερικανού υπεραμαραθωνοδρόμου, Κωνσταντίνου Καρνάζη, που συμμετέχει για 6η συνεχή χρονιά ως πρεσβευτής της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε: «Το Navarino Challenge, συνεχίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή του για 6η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία, αποτελεί πλέον μια διοργάνωση- θεσμό. Και φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού πλήθος επωνύμων και καταξιωμένων επαγγελματιών αθλητών, αλλά σε αυτό που θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα είναι η μαζική παρουσία ερασιτεχνών αθλητών και να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να ευδοκιμούν διοργανώσεις που προωθούν αυτή τη μορφή αθλητισμού.
Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το Navarino Challenge αποτελεί πρότυπο διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού, ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που υπάρχει πρόσφορο έδαφος για οικονομική ανάπτυξη από την άνθιση αυτού του είδους τουρισμού».
Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Καρίμαλης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός κα Κουντουρά και ο ΕΟΤ στηρίζουν έμπρακτα σημαντικές πρωτοβουλίες που προσελκύουν το παγκόσμιο αθλητικό ενδιαφέρον. Μια τέτοια σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί και το Navarino Challenge. Γιατί καθιερώνει τη χώρα μας ως τον πλέον ελκυστικό και ασφαλή προορισμό, που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες Θεματικού Τουρισμού, 365 ημέρες το χρόνο, και λειτουργεί αποδεδειγμένα προς όφελος τόσο της εθνικής οικονομίας όσο και των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών».
Με τη σειρά του ο υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης ανέφερε: «Όταν ταξιδεύω στον κόσμο είμαι πρεσβευτής της Ελλάδας και του μεγαλείου της στον υπόλοιπο κόσμο. Ο καθένας μας είναι απορροφημένος στις καθημερινές ασχολίες και μερικές φορές δε βλέπουμε τη μαγεία που έχουμε εδώ. Αλλά το να τρέχεις στη Μεσσηνία, στα νησιά, οπουδήποτε στην Ελλάδα, σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Είναι κάτι στον αέρα, στο τοπίο, μια ιδιαίτερη μαγεία που δεν υπάρχει αλλού στη γη. Αποστολή μου είναι να ταξιδέψω στον κόσμο και να ενθαρρύνω περισσότερους ανθρώπους να έρθουν και να ζήσουν αυτή τη μαγεία. Το Navarino Challenge είναι ο τρόπος να το κάνεις αυτό. Είναι η 6η διοργάνωση και δε θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος!».
Εκ μέρους της διοργάνωσης το λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, Στέφανος Θεοδωρίδης ο οποίος τόνισε: «Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε για 6η χρονιά το Navarino Challenge, μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η οποία αποτελεί πλέον ετήσιο ραντεβού για αθλητές και για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως και στην Costa Navarino έχουμε δημιουργήσει τις υποδομές για 12μηνο τουρισμό με αθλήματα και διοργανώσεις που προσελκύουν νέα κοινά».
Εν συνεχεία, ο διευθύνων σύμβουλος Active Media Group, Άκης Τσόλης, ανέφερε: «Βρίσκομαι σε μια πολύ ιδιαίτερα τιμητική θέση, έπειτα από 6 χρόνια και σχεδόν 8 από τότε που μπήκε η ιδέα για τη διοργάνωση, να τη βλέπω και να τη ζω να εξελίσσεται και να μεταλλάσσεται χρόνο με το χρόνο. Από τις τρεις διαδρομές τρεξίματος σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Πύλο στις 25 σχεδόν αθλητικές δραστηριότητες σήμερα, με πάνω από 12 Ολυμπιακά αθλήματα σε λιγότερο από 48 ώρες. Το Ολυμπιακό ιδεώδες μιλάει για την ένωση λαών και ανθρώπων, γιατί ο αθλητισμός ενώνει. Ενώνει επαγγελματίες με ερασιτέχνες αθλητές, Ολυμπιονίκες με πρωταθλητές, μεγάλους και παιδιά, που τρέχουν δίπλα δίπλα, ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες και ικανότητες. Ταυτόχρονα, δε σταματά να δίνει μηνύματα ήθους, παιδείας από προσωπικότητες ισχυρές. Προσωπικότητες-θρύλους στο χώρο τους,  που δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Θα ήθελα, λοιπόν, να ανακοινώσω την προσθήκη για το 2018 του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη που θα είναι στην 6η επετειακή μας διοργάνωση και θα προωθήσουν το μήνυμα του αθλητισμού με τη φράση #sportsunitepeople. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να ενημερώσουμε τους νέους με το #eatwell #runwell #livewell, όπως ονομάσαμε τη δική μας καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Ερχόμαστε, λοιπόν, να συνεχίσουμε να προβάλλουμε μηνύματα θετικά με τη βοήθεια και των χορηγών επικοινωνίας μας, αλλά και των μικρών και μεγάλων χορηγών μας, όπως στην Αθήνα του Περικλή. Η χορηγία αποτελεί, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έναν πολύτιμο κοινωνικό και πολιτισμικό θεσμό. Ένα θεσμό που στηρίζει τον αθλητικό τουρισμό, στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία».
Αμέσως μετά ο καθηγητής, δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, αναπληρωτής πρύτανης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών & μέλος Επιστημονικής Επιτροπής για την Υγεία, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε: «Σε μια χώρα που οι καιρικές συνθήκες και το περιβάλλον σε προκαλούν να αθληθείς, η επιδημιολογική έρευνα δείχνει ότι το 40% των κατοίκων δεν ασκείται ούτε σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη διατήρηση της καλής υγείας, ενώ η παχυσαρκία και το υπέρβαρο αγγίζει το 50%. Στον παιδικό πληθυσμό δε, τα ποσοστά αυτά είναι περισσότερο ανησυχητικά. Μαζικές δράσεις αθλητισμού "για όλους" είναι επιβεβλημένες και πρέπει να υποστηρίζονται από όλους τους φορείς, με σκοπό την αγωγή και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού».
Το χαιρετισμό της απηύθυνε στη συνέχεια η Head of Marketing της Bwin, Ζωή Μαυροφόρα, η οποία δήλωσε: «Μας ενθουσίασε εξαρχής η ευκαιρία να είμαστε Μεγάλος Χορηγός του Navarino Challenge 2018 και να στηρίξουμε ενεργά αυτήν τη μοναδική προσπάθεια, που στέκεται αρωγός στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της Μεσογειακής Δατροφής, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συμμετοχή των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες.
Είμαστε περήφανοι, τόσο για τη χορηγία που προσφέρουμε, όσο και για τις εξαίρετες αθλητικές επιδόσεις που έχει στόχο να επιδείξει η ομάδα της Bwin».
Τέλος, η Country Manager Greece & Cyprus, της Qatar Airways, Τερέζα Σίσελ, ανέφερε σχετικά: «Η Qatar Airways υποστηρίζει υπερήφανα μια σειρά διεθνών και τοπικών πρωτοβουλιών αφιερωμένων στον εμπλουτισμό της παγκόσμιας κοινότητας που εξυπηρετεί. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Navarino Challenge ως επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης. Η στρατηγική των χορηγιών της Qatar Airways ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Qatar για το 2030 και βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες του αθλητισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης ως μέσου για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο μήνυμα της παγκόσμιας καμπάνιας μας “Going Places Together”. Παράλληλα, ταυτίζεται απόλυτα με το Navarino Challenge, που ενώνει τις οικογένειες μέσω του αθλητισμού».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, o Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400 μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης, ο πρώην διεθνής παίκτης βόλεϊ και ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στο pilates, Μάντη Περσάκη, ο personal trainer Δημήτρης Μώρος και ο δάσκαλος πυγμαχίας Χρήστος Γάτσης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις