Στις καλένδες του… μέλλοντος το νέο νεκροταφείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/01/2017 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2017 17:22
Όταν η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, και ιδιαίτερα ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, πρότεινε τη βελτίωση των υποδομών των περιφερειακών νεκροταφείων για να μην υπάρξει κορεσμός στο κεντρικό, η Δημοτική Αρχή "κώφευε".
Χθες, όμως, ο δήμαρχος Καλαμάτας πήρε την… πάσα και προχώρησε σε παρόμοιες δηλώσεις. Όπως τόνισε, ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 40 κοιμητήρια, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το πρόβλημα, αρκεί να υπάρξει εξορθολογισμός στον τρόπο που χρησιμοποιούνται.
Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στο κεντρικό κοιμητήριο σχολίασε ότι στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα υπάρξει θέμα για κατάργηση 40 και πλέον οικογενειακών τάφων οι οποίοι δε χρησιμοποιούνται. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση του χώρου. Παράλληλα, είπε ότι θα συνεχιστούν έργα ουσίας αλλά και αισθητικής βελτίωσης του χώρου. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι λειτουργεί από το 1840 και είναι αδύνατο να πάψει να λειτουργεί, σε συνδυασμό με τις μνήμες των δημοτών που υπάρχουν στο χώρο αυτό.
Βέβαια, στις δηλώσεις του δεν "κατάργησε" το σχεδιασμό και την κατασκευή νέου νεκροταφείου στην περιοχή του Νέδοντα, αλλά με τον τρόπο που έθεσε το θέμα, είναι σαν να το πέταξε στις καλένδες.
Επικαλέστηκε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει για τη λειτουργία του νέου χώρου, δεδομένης της κρίσης που βιώνει η χώρα σε όλα τα επίπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια δε βλέπει καμία ανάγκη αλλαγής των υπαρχόντων δεδομένων. Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στο χώρο που έχει επιλεγεί, ενώ εγείρονται και περιβαλλοντικά προβλήματα.
Επανέλαβε, δε, με έμφαση ότι η πόλη και ο Δήμος δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αρκεί η διαχείριση των ήδη υπαρχόντων νεκροταφείων να γίνει με ορθολογικό τρόπο, ενώ συμπλήρωσε ότι όπου είναι δυνατό θα γίνονται και επεκτάσεις των χώρων τους. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις