Στις 31 Ιουλίου το αργότερο, το 9ο Σύνταγμα θα έχει κλείσει

Πρώτη Δημοσίευση: 11/10/2018 08:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2018 08:28
Στην Τρίπολη βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, όπου παρακολούθησε την ορκωμοσία της Ε' ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης.
Μετά δε το τέλος της ορκωμοσίας ρωτήθηκε για τα στρατόπεδα που κλείνουν, με ένα από αυτά να είναι της Καλαμάτας.
Η απάντηση του κ. Ρήγα, λοιπόν, όπως αναφέρει το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν ότι για τα στρατόπεδα που κλείνουν το υπουργείο έχει πει επανειλημμένα και έχει συζητήσει με όλες τις τοπικές Αρχές ότι μπορούν και θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσα οι Ένοπλες Δυνάμεις δε χρειάζονται προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Έτσι, ο κ. Ρήγας συνέστησε προσοχή και υπευθυνότητα από τις τοπικές Αρχές, αφού θα πρέπει να έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς- όπως είπε- δεν υπάρχει δικαιολογία αν καταρρεύσει η προσπάθεια που γίνεται για την αξιοποίηση των στρατοπέδων που θα κλείσουν.
 
Καλαμάτα
Σχετικά με την κατάσταση στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» αυτή τη στιγμή εκεί και στη Λέσχη Αξιωματικών υπάρχουν γύρω στα 32 στελέχη, αριθμός που συνεχώς μειώνεται αφού έρχονται μεταθέσεις.
Όσο για την ημερομηνία κλεισίματος, μέχρι τις 31 Ιουλίου το αργότερο πρέπει να έχει μπει λουκέτο, ενώ αναφορικά με τη μεταφορά υλικού, ακόμα δεν έχει γίνει καμία κίνηση.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις