Στον Αϊ-Γιώργη Ταϋγέτου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 20/04/2017 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/04/2017 11:22
Στον Αϊ-Γιώργη Ταϋγέτου θα βρεθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την ερχόμενη Κυριακή και όπως αναφέρει:
«Οι μέρες του Πάσχα περνάνε, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως συνεχίζουν. Και πολύ περισσότερο φέτος που η εορτή του Αγίου Γεωργίου θα είναι κανονικά στις 23 Απριλίου. Και όταν επίσης έχουμε τη συγκυρία η εορτή να είναι ημέρα Κυριακή, τότε δημιουργείται μια πρώτης τάξης ευκαιρία για εξόρμηση, που δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο λόγος, βέβαια, αφορά στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη στον Ταΰγετο, λίγα μέτρα κάτω από την ομώνυμη κορυφή που υψώνεται μεταξύ των χωριών της Αρτεμισίας και του Λαδά. Το εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο σε ένα ξέφωτο του δάσους και η προσέγγισή του είναι δυνατή μόνο μέσω πεζοπορίας.
Η περιοχή, βέβαια, έχει ιστορία που ξεκινά πολύ πριν από τους χριστιανικούς χρόνους. Εδώ, στην κορυφή, με την εκπληκτική θέα, είχε πολλές φορές σταθεί ο θρυλικός νομοθέτης και βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης Λυκούργος. Από αυτόν προέρχεται και η δεύτερη ονομασία του βουνού, που ακούει στο όνομα Λυκούργειον όρος.
Η πεζοπορία είναι εύκολη και ιδανική για κάποιον που θέλει να κάνει την πρώτη του επαφή με την ορεινή φύση και το σύλλογό μας. Η αναχώρηση από τα γραφεία μας θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής (23/4). Κατά την άφιξή μας στο Αϊ- Γιώργη θα συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις.            
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4-5
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6944393308».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις