Στον 7ο όμιλο ο Π.Σ. Η Καλαμάτα και ο Πάμισος Μεσσήνης!

Πρώτη Δημοσίευση: 07/09/2018 08:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/09/2018 08:51
Συνεδρίασε χθες σε πλήρη σύνθεση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  (ΕΠΟ), παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA /UEFA κ. Πετρ. Φούσεμ και των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κ.κ. Χέρμπερτ Χούμπελ., Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου.
Στην εν λόγω  συνεδρίαση αποφασίστηκε όπως οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Football League (συμμετέχουν ο ΠΣ «Η Καλαμάτα» και ο Πάμισος Μεσσήνης), στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της  Football League περιόδου 2019 – 20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά την  λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League,  αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των Β΄ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβλεφθεί η άνοδος 4 από τους 8 δευτεραθλητές της  Γ΄ Εθνικής με βάση όσα προβλέπει  ο ΚΑΠ.
 
Αντιδράσεις για τον καταρτισμό των ομίλων
Επίσης εγκρίθηκε ο σχεδιασμός της Επιτροπής Διοργανώσεων για τον καταρτισμό των ομίλων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου  στις 3.00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΟ.
Όσο για την έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 (αντί για τις 23 του μήνα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί).
Ο καταρτισμός των ομίλων της Γ΄ Εθνικής προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις (και μέσα στο επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν), ενώ οι Μεσσηνιακές ομάδες, ο Π.Σ. Η Καλαμάτα και ο Πάμισος Μεσσήνης, τοποθετήθηκαν τελικά στον  7ο όμιλο, μαζί με ομάδες της Στερεάς Ελλάδας στης Αττικής, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι στον ίδιο όμιλο δεν τοποθετήθηκαν προς μεγάλη έκπληξη όλων, οι ομάδες της Ηλείας και της Αχαΐας (είναι στον 8ο όμιλο μαζί με ομάδες από την Ανατολική Αττική και τα Δωδεκάνησα).
Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η συγκρότηση των ομίλων θα γινόταν με γεωγραφικά κριτήρια (δεν μπορεί ομάδες γειτονικών Νομών  να τοποθετούνται σε διαφορετικούς ομίλους).
Ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Σταύρος Ψαρόπουλος μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από πλήθος ομάδων για τον  καταρτισμό των ομίλων υπέβαλλε την παραίτησή του.
Toν 7ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής απαρτίζουν οι ακόλουθες 14 ομάδες: ΠΣ. Η Καλαμάτα, Πάμισος Μεσσήνης (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Αμβρυσέας Διστόμου, ΑΟ Υπάτου (ΕΠΣ Βοιωτίας), Ασπρόπυργος, Μανδραϊκός (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Αστέρας Βλαχιώτη, ΑΕ Πελλάνας – Καστορείου (ΕΠΣ Λακωνίας), ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Ένωση Λέρνας (ΕΠΣ Αργολίδας), ΑΟ Καταστορίου (ΕΠΣ Ζακύνθου), ΑΟ Εικοσιμίας (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης), Παναρκαδικός (ΕΠΣ Αρκαδίας).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις