Στο Λαδά αγορά τοπικών προϊόντων του Ταϋγέτου

Πρώτη Δημοσίευση: 05/10/2019 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2019 09:01
Αγορά αγροτικών προϊόντων από τον Ταΰγετο θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Λαδά αύριο Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί.
Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λαδά, όπου θα διοργανωθεί η αγορά, θα στηθεί επίσης παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λαδαίων, με ζωντανή μουσική, ενώ θα προσφερθούν φασολάδα, χωριάτικο ψωμί και τσίπουρο καυτό με μέλι, καθώς και χαλβάς που έχουν ετοιμάσει οι κυρίες του χωριού. Επίσης θα διατίθενται άλλα εδέσματα.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευθεί κάστανα, πατάτες, καρύδια, μήλα, ρίγανη, ντομάτες, σκουρίχια, φασόλια, διάφορα λαχανικά, μέλι, ψωμί ζυμωτό, κρασί κ.λπ.
«Ο Δήμος Καλαμάτας συνειδητά στηρίζει τους παραγωγούς του Ταϋγέτου και καλεί όλους τους πολίτες να έλθουν την Κυριακή στο Λαδά. Είναι κάτι που οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς, που επιμένουν να παράγουν και να συμβάλουν στη δημιουργία της ταυτότητας της περιοχής μας» σχολίασε χθες η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη σε συνέντευξη Τύπου.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Λαδαίων, Αθηνά Μασουρίδου, γνωστοποίησε ότι αύριο ολοκληρώνεται το σεμινάριο αργαλειού και όσοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να δουν από κοντά τα δημιουργήματα του αργαλειού και να αγοράσουν κάτι εφόσον επιθυμούν.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Λαδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων. Πληροφορίες: Μιχάλης Αντωνόπουλος, τηλ. 6977 251741, Αθηνά Μασουρίδου, τηλ. 6986834829.
Η εκδήλωση είναι σημαντική, μια και είναι γνωστό, πλέον, τοις πάσι ότι η αυθεντικότητα και ο τοπικός χαρακτήρας της γαστρονομίας αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για έναν προορισμό που στοχεύει στην ολιστική βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Επίσης, οι Γαστρονομικές Κοινότητες δημιουργούν ισχυρή πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, με σκοπό κάθε τόπος να αναδειχθεί ως γαστρονομικός προορισμός. Απ' την άλλη, πέρα από τις όποιες εκθέσεις υπάρχει ανάγκη υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου, για να συνδεθεί σωστά ο τουρισμός με τον αγροδιατροφικό τομέα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις