Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πρώην Νομάρχης Κορίνθου καθώς και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης

Πρώτη Δημοσίευση: 13/01/2013 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2013 21:35

 

Πλήθος πρώην νομαρχών, δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Τι ψάχνει το ΣΔΟΕ

 

Λίστα, αυτή τη φορά από το ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει δημάρχους, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες αλλά και σύμβουλους τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι τους ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό, όπως και φοροδιαφυγή.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το "Έθνος της Κυριακής", ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των "πόθεν έσχες".
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

 


Συνολικά φαίνεται να έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί 600 τοπικών παραγόντων.
Τουλάχιστον 105 φαίνεται να είναι οι δήμαρχοι, νυν και πρώην, οι σύμβουλοι της Τ.Α. αλλά και πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες.
Από το "Έθνος" μαθαίνουμε πως έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά σε δεκάδες αιρετούς, ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.


Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά περίπτωση πρώην δημάρχου στην περιοχή της Φθιώτιδας ο οποίος έχει τραπεζικό λογαριασμό ύψους τριών εκατ. ευρώ και δη "ακάλυπτο" στην εφορία. Επιπλέον υπάρχει πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις δύο εκατ. ευρώ.


Πηγή του ΣΔΟΕ η οποία μίλησε στην εφημερίδα, σημειώνει πως τεκμηριωμένες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ γίνεται γνωστό πως στη συγκεκριμένη λίστα - κατάλογο υπάρχουν και δημοτικές επιχειρήσεις, επτά τον αριθμό, αλλά και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές.

 


Συνολικά, τα ευρήματα παραπέμπουν σε πολύ μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ο οποίος έχει προέρθει ακόμα και από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων.

 


Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ονόματα - πρόσωπα τα οποία είναι υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, όπως αυτά γράφονται στο Έθνος της Κυριακής.

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ταγαράς Νικόλαος, πρώην νομάρχης, Αντωνοπούλου Βασιλική, νομαρχιακή σύμβουλος στη Μεσσηνία, Νικολάου Κωνσταντίνος, πρώην δήμαρχος Νέας Τίρυνθας, Μαχειμαράκης Γεώργιος, πρώην νομάρχης Κέρκυρας, Γάσπαρος Διονύσιος, πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Αρκουδάρης Αριστείδης, πρώην νομάρχης Αττικής, Δρίκος Γεώργιος, δήμαρχος Μάνδρας, Φασούλας Παναγιώτης, πρώην δήμαρχος, Πατούλης Γεώργιος, δήμαρχος Αμαρουσίου, Κουράκης Ιωάννης, δήμαρχος Ηρακλείου και πολλοί πολλοί άλλοι. 

 

πηγή:news247.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις