Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2019 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2019 08:15
Συναντήσεις με γενικούς γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλους, συνοδευόμενος από το διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, το πρωί της Πέμπτης.
Η πρώτη ήταν με τον κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και αντικείμενο συζήτησης ήταν το Φιλιατρινό φράγμα και οι εργασίες που εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί το έργο.
Όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος, η πρώτη φάση δεν έχει ολοκληρωθεί αφού υπάρχει εκκρεμότητα με απαλλοτριώσεις διπλανών κτημάτων, με το γ.γ. να δηλώνει αισιόδοξος ότι αυτές θα ολοκληρωθούν άμεσα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι μεγάλο πρόβλημα είναι τα αρδευτικά δίκτυα που δεν έχουν δημιουργηθεί. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις, με το γ.γ. να δηλώνει και για αυτό το ζήτημα αισιόδοξος και να προβλέπει ότι από τα μέσα έως το τέλος του 2020 το
έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Επόμενη συνάντηση ήταν με τον κ. Γιώργο Στρατάκο και αφορούσε στο ζήτημα της δακοκτονίας. Αυτό που ζήτησαν οι δύο άνδρες από τη Μεσσηνία είναι και του χρόνου η δακοκτονία να ξεκινήσει νωρίς, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα.
Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από το γ.γ. να μην υπάρξει μείωση της πίστωσης που δίδεται για τη δακοκτονία στην Τριφυλία.
 
Ευχαριστίες στην ΤΕΜΕΣ
Σχολιάζοντας ο Στάθης Αναστασόπουλος την απόφαση της ΤΕΜΕΣ να προβεί στη μελέτη ανακατασκευής του Διοικητηρίου, αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει την εταιρεία, ενώ ανέφερε ότι το κτήριο χρειάζεται άμεσα
ανακαίνιση. Ήδη η Περιφέρεια, σχολίασε, «έχει προβεί σε κάποιες εργασίες καλλωπισμού, όμως με τη δωρεά της ΤΕΜΕΣ όλα θα γίνουν πολύ γρηγορότερα και στόχος, μετά την ανακαίνιση, θα είναι το κτήριο να αποτελεί κόσμημα για την Καλαμάτα».
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις