Στροφή στο θέμα χρήσης του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» από τον Θανάση Βασιλόπουλο

Πρώτη Δημοσίευση: 11/09/2019 11:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/09/2019 11:48
Αν μη τι άλλο, έκπληξη προκάλεσε η προχθεσινή παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για το μέλλον του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα».
Κι αυτό, γιατί στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ως επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, φαίνεται να υιοθετεί απόλυτα τη μέχρι σήμερα θέση του σημερινού περιφερειάρχη και προκατόχου του Παναγιώτη Νίκα, ενώ ο ίδιος προεκλογικά είχε εκφράσει εντελώς διαφορετική άποψη.
Ειδικότερα, πρότεινε ο χώρος να παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ έπειτα από δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της πόλης θα καταβαλλόταν προσπάθεια για εξεύρεση της βέλτιστης λύσης. Μάλιστα, έκανε λόγο για τουριστική, αθλητική, οικολογική αξιοποίηση, ενώ αναφερόταν και στη δημιουργία ενός Στρατιωτικού Μουσείου.
Προχθές, στην επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σε συνέχεια των πορισμάτων συσκέψεων του παρελθόντος, των ψηφισμάτων που έχει εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και των αυτοπρόσωπων παραστάσεων διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκ μέρους του τέως δημάρχου Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, επανερχόμαστε για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας αναφορικά με την ύπαρξη της παραμικρής έστω βασιμότητας στις πληροφορίες, που αναφέρονται σε παύση λειτουργίας του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” στις 20/12/2019.
Δηλώνουμε δε ότι ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει στα εξής: Σε οποιονδήποτε σχεδιασμό προκριθεί από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι αναγκαία η διατήρηση σε λειτουργία του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο, δεδομένου ότι το στρατόπεδο αυτό διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα».
Ποιος είναι ο λόγος που, ελάχιστους μήνες αργότερα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αποφάσισε να αλλάξει… ρότα, παραμένει ερωτηματικό.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις