Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο στην Καλαμάτα στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Πρώτη Δημοσίευση: 04/12/2014 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/12/2014 14:00
Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας, το μήνυμα ήταν σαφές: η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.
Λίγες ώρες αργότερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Για το λόγο αυτό συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική καταστολή διοργανώνει για το Σάββατο, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μάρτη, η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, τιμώντας τη μνήμη ενός παιδιού που δολοφονήθηκε χωρίς αιτία και αφορμή.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα που το μέλλον της νεολαίας είναι πιο αβέβαιο από ποτέ, οι αιτίες που ώθησαν το λαό να κατέβει στους δρόμους το Δεκέμβρη του ’08 δεν παραμένουν απλά ίδιες, αλλά πολλαπλασιάζονται. Αυτό που βιώνουμε είναι μια πρωτόγνωρη και άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση με ταυτόχρονη έξαρση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής από την πλευρά της εξουσίας.
[...] Καμιά υποχώρηση, καμιά αναμονή. Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας. Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα».
Στο μεταξύ, «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας», από τη σειρά της ΕΡΤ «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, πρόβαλε στις εγκαταστάσεις της η ΕΡΑ Καλαμάτας μαζί με την Ανοιχτή Συνέλευση, χθες βράδυ. Η εκπομπή μεταδόθηκε το 2010 και παρουσιάζει όλο το χρονικό της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις