Συγκίνηση στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Καρκινόδρακος»

Πρώτη Δημοσίευση: 09/06/2015 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/06/2015 09:41
«Ο Καρκινόδρακος», μια ιστορία δύναμης και ελπίδας που εξυμνεί τη φλόγα της ανθρώπινης ψυχής, μια πραγματική ιστορία, όπως τη βίωσε ο συγγραφέας, γιατρός και μέλος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Χρήστος Σίνης, ένα παραμύθι, ένα βιβλίο - το πρώτο παγκοσμίως - που αναφέρεται στον παιδικό καρκίνο, παρουσιάστηκε την Κυριακή το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία. Την παρουσίαση διοργάνωσαν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Κυπαρισσίας, οι εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» και το βιβλιοπωλείο «Αρχονταρίκι», ενώ την αφήγηση έκανε η ηθοποιός Όλγα Μωραΐτη.
Επίσης, μίλησαν ο ίδιος ο συγγραφέας, ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Ελληνοεκδοτική», Διονύσιος Βαλεριάνος και ο εικονογράφος Νίκος Γιαννόπουλος.
Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου "Φλόγα", Μαρία Τρυφωνίδη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις του, εδώ και 33 χρόνια, για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και σύντομο χαιρετισμό της αντιπροέδρου του ΜΕΣΚ, Γεωργίας Μπελογιάννη.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σίνης επισήμανε: «Είναι ένα παιδικό βιβλίο που ασχολείται με τον παιδικό καρκίνο και την απώλεια των παιδιών. Είναι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα παιδιά που νοσηλεύονται και αγωνίζονται για τη ζωή τους! Η σημερινή διοργάνωση έχει πετύχει χάρις στις προσπάθειες του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, τους οποίους και ευχαριστώ, όπως και όλους όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους.
Το βιβλίο αφηγείται με παραμυθένιο τρόπο μια πραγματική ιστορία, την προσωπική μου ιστορία, της οικογένειάς μου, με έναν τρόπο που να είναι κατανοητός και στους ενήλικες και στα παιδιά. Είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα - και από όσο γνωρίζουμε και σε όλο τον κόσμο».
Από την πλευρά του, ο εκδότης Διονύσιος Βαλεριάνος ανέφερε: "Ο Καρκινόδρακος" ήταν ένα εγχείρημα δύσκολο εκδοτικά, διότι έπρεπε να επεξεργαστεί ένα δύσκολο θέμα, ένα θέμα ταμπού για πολλούς ανθρώπους. Όμως, χάρις στην παραμυθική αφήγηση του γιατρού Χρίστου Σίνη και την εξαιρετική εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου, προσφέραμε ένα προϊόν που αποτελεί πρωτοπορία στα παγκόσμια εκδοτικά χρονικά».
Με τη σειρά του, ο εικονογράφος, Νίκος Γιαννόπουλος, σημείωσε: "Νιώθω μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία, από την "Ελληνοεκδοτική", να εικονογραφήσω αυτό το βιβλίο. Χρειάζεται η "Φλόγα" στήριξη από όλους εμάς και αυτό το βιβλίο είναι η ευκαιρία με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο να περάσουμε στα παιδιά το θέμα του παιδικού καρκίνου».
Τέλος, η αφηγήτρια, ηθοποιός Όλγα Μωραΐτη, είπε: «Είναι ουσιαστικά ένα αληθινό παραμύθι! Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ένα εξαιρετικό κείμενο που μιλάει για μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να περάσει μια οικογένεια. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μιλάμε στα παιδιά για τα πραγματικά γεγονότα, με τον τρόπο, όμως, που πρέπει να μιλά κανείς στα παιδιά.
Σημαντικό είναι ότι το βιβλίο από ένα σημείο και μετά εστιάζει στο μετά. Δε μένει, δεν εστιάζει στο δυσάρεστο, στο δράμα. Δίνει έμφαση στο μετά, ότι σηκωνόμαστε και πάλι δυνατά στα πόδια μας και η ζωή συνεχίζεται!». Αξίζει να σημειωθεί ότι 5 ευρώ από την αγορά κάθε βιβλίου δίνονται στο Σύλλογο «Φλόγα» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική».
Επιπλέον, τα συγγραφικά δικαιώματα, καθώς και το κέρδος του βιβλιοπωλείου «Αρχονταρίκι», ενισχύουν εξ ολοκλήρου τον αγώνα για ζωή των παιδιών με καρκίνο! 

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις