Συγκινητικές στιγμές στην ανακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα που «επιστρέφουν» στην Πύλο

Πρώτη Δημοσίευση: 01/08/2017 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/08/2017 08:56
Με συγκίνηση ξεκίνησε χθες το πρωί η διαδικασία ανακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στο 1ο Νεκροταφείο Πατρών, έχοντας προορισμό τον τόπο καταγωγής του, την Πύλο.
«Σημαντικές στιγμές για εμάς τους δημότες Πύλου-Νέστορος, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ενός ανθρώπου που πάντα θα στέκεται στις καρδιές μας λόγω του ήθους του και της αγάπης του για την πατρίδα, ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του, από όπου και ξεκίνησε η μεγαλειώδης του πορεία.
Επιτέλους, σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένας διακαής πόθος όλων των Πυλίων και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την άψογη συνεργασία και τη βοήθειά του, αφού υπήρχε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας και χωρίς να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, σήμερα έγινε η ανακομιδή» ανάφερε σχετικά χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Η διαδικασία ανακομιδής έγινε παρουσία των δημάρχου Πύλου-Νέστορος, α’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, του αναπληρωτή δημάρχου Πατρέων και αντιδημάρχου Παύλου Στάμου, του προέδρου της Δ.Κ. Πύλου Ηλία Γουρνά, της προέδρου του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Πηνελόπης Λαμπούση και του ναύαρχου Λ.Σ. ε.α. Πελοπίδα Αγγελόπουλου.
Σημειώνεται ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετή μετακομιδής των οστών στην οικία του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, στην Πύλο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις