Συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο Μεσσήνης και «προβληματισμός» στα έδρανα της Δημοτικής Αρχής

Πρώτη Δημοσίευση: 12/06/2019 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/06/2019 18:06
Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές
 
-Απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και ομαλή μετάβαση ζήτησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος
 
 
 
Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Η αλλαγή «σκηνικού», καθώς ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Αθανασόπουλος, θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια «αμήχανη» ατμόσφαιρα στην αίθουσα.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, πάντως, αρκετοί ήταν αυτοί που ζήτησαν το μικρόφωνο για να συγχαρούν το νέο δήμαρχο. Αρχικά, ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Κοτταρίδης, συνεχάρη τον Γιώργο Αθανασόπουλο για την εκλογή, ενώ του ευχήθηκε καλή δύναμη, ώστε να αντεπεξέλθει στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Με τη σειρά του, ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συμβουλίου για τις ευχές, ενώ ζήτησε την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, για την ομαλή μετάβαση της διοίκησης του Δήμου. Έκανε γνωστό, δε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνεται για τους υπαλλήλους ανά τομέα ευθύνης, ενώ στις προθέσεις του είναι να συναντήσει και τον απερχόμενο δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, επειδή ο δήμαρχος απουσίαζε την προηγούμενη εβδομάδα.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης το λόγο πήραν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Νίκος Χονδρός, Κώστας Γεωργακόπουλος, Νίκος Ξενόγιαννης, Ανδρέας Τράκας και Χρήστος Καρύδης, οι οποίοι, αφού έδωσαν συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο, τόνισαν ότι συνεχίζουν κανονικά ο καθένας στον τομέα ευθύνης τους, ενώ είναι ανοικτοί να προσφέρουν κάθε ενημέρωση στον Γιώργο Αθανασόπουλο.
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι το «μέλλον» του Δήμου Μεσσήνης και ο στόχος για ευημερία και ανάπτυξη είναι για όλους ο ίδιος, πέρα από παρατάξεις.
 
Προβληματισμός και… άδεια τα έδρανα της Δημοτικής Αρχής

IMG_2956.JPG

Μπορεί το κλίμα στην νυν «αντιπολίτευση» να ήταν ευχάριστο, ωστόσο στα… άδεια έδρανα της πλειοψηφίας ο προβληματισμός και η αμηχανία ήταν «διάχυτα». Αρχικά να σημειώσουμε ότι απουσίαζαν από τη συνεδρίαση τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης όσο και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία μάλιστα είχε αρκετά θέματα προς εισήγηση στο Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να ακουστούν «καρφάκια» από συναδέλφους της αντιδημάρχους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε εμείς ενημερωμένοι για να κάνουμε εισήγηση του θέματος». Έτσι το ρόλο του εισηγητή των θεμάτων αρμοδιότητας της κας Παναγοπούλου ανέλαβε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Κοτταρίδης.
Είναι δεδομένο ότι οι «πληγές» που άνοιξαν στην παράταξη Τσώνη τόσο από το αποτέλεσμα των εκλογών όσο και από τις δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου που ακολούθησαν δεν έχουν επ’ ουδενί επουλωθεί ακόμα. Αρκετοί αντιδήμαρχοι σημείωναν σε «πηγαδάκια» μετά το συμβούλιο ότι αναμένουν την  «ανασκευή» των «επίμαχων» δηλώσεων του Γιώργου Τσώνη, όσον αφορά στα πρόσωπά τους, αλλά και τους πολίτες της Μεσσήνης. Αυτό, άλλωστε, ζητήθηκε και από τον ίδιο πριν από 10 ημέρες, ως προϋπόθεση για να μπορέσει η παράταξη να συνεχίσει ενωμένη τους τρεις μήνες ως Δημοτική Αρχή και εν συνεχεία να ασκήσει τα θεσμικά της καθήκοντα ως αντιπολίτευση.
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις