Συζήτηση «εδώ και τώρα» θέλει η αντιπολίτευση στη Μεσσήνη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Πρώτη Δημοσίευση: 07/12/2016 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/12/2016 09:22
Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεσσήνης.
Τη συζήτησε άνοιξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους στην τελευταία συνεδρίαση. Ζήτησε, λοιπόν, από τη Δημοτική Αρχή να φέρει στοιχεία από την προμελέτη, τα οποία, όπως φαίνεται, γνωρίζει και να γίνει συζήτηση πάνω και στη μελέτη της «νέας χάραξης», η οποία είναι έτοιμη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, να ζητηθεί επίσημα από το υπουργείο το κόστος και των δύο μελετών με στοιχεία και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει ποια προτιμά, όπως έκανε και κατά το παρελθόν. Δυστυχώς, μπήκαμε στη λογική της λύσης του εφικτού, συμπλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν αφορά μόνο στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά είναι στρατηγικής σημασίας για ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Σ’ αυτή τη λογική επανέλαβε το αίτημά του για συζήτηση του θέματος το συντομότερο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το αίτημα για συζήτηση του θέματος άμεσα έβαλε και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο οποίος κατηγόρησε το δήμαρχο ότι «ταμπουρώθηκε» πίσω από την επιστολή του Στάθη Αναστασόπουλου και απαντά ότι περιμένει τη μελέτη του «Μορέα». Ο κ. Σαμπαζιώτης σημείωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν δεδομένα και στοιχεία, που συχνά-πυκνά έρχονται στο «φως» και αναφέρονται και από το δήμαρχο, σχετικά με την αναμενόμενη μελέτη, τότε μπορεί να έρθει ο μελετητής στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναφέρει αυτά τα στοιχεία και το Σώμα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο ίδιος παρατήρησε ότι από τα «αποσπασματικά» στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, η μέση λογική ενός ανθρώπου λέει ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό της μελέτης της «παραλιακής χάραξης». Επανέλαβε δε, ότι κανείς δεν εμποδίζει το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει κουβέντα πάνω σ’ αυτά, ενώ τόνισε ότι αν η μελέτη είναι έτοιμη σε 10 ημέρες, τότε «σήμερα» (σ.σ. χθες) ήδη πολλά έχουν δρομολογηθεί και είναι έτοιμα…
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης επανέλαβε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα αποφασίσει ποια μελέτη θα πραγματοποιηθεί, αφού γίνει διαβούλευση με ολόκληρο το Δήμο. Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος έβαλε κόκκινες γραμμές και διόρθωσε και παραλείψεις που είχε η «νέα χάραξη», ενώ τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι πάντα η δημιουργία ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρου του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης.
Ο πρόεδρος Χρήστος Χριστόπουλος ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος συμφωνήθηκε άτυπα ότι το θέμα θα έρθει σύντομα προς συζήτηση.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος, λίγο πριν κλείσει η συζήτηση, πρόσθεσε ότι όλο ακούει στοιχεία για τη μελέτη που αναμένουμε, όλοι ξέρουν και τις διαδρομές, εκτός από την κοινωνία της Μεσσήνης και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αναρωτήθηκε, δε, γιατί ο δήμαρχος πρώτα θέλει να «τελειώσουν» τα πράγματα και μετά να έρθει το θέμα προς συζήτηση. Ενώ με νόημα… υπογράμμισε ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε «μερεμέτια».
Σ’ αυτό το σημείο ο δήμαρχος του ζήτησε να κάνει λίγο υπομονή, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αναμενόμενη μελέτη θα είναι πολύ καλή και θα ψηφιστεί απ’ όλες τις παρατάξεις.
Ως απάντηση στο δήμαρχο ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε: «Το καλή είναι σχετικό, αλλιώς το βλέπουν οι εργολάβοι πολλές φορές και αλλιώς ο κόσμος».
Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης επανέλαβε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία η αναμενόμενη μελέτη θα είναι πιο «φαραωνική» από την προηγούμενη. Ο δήμαρχος του απάντησε ότι δε τον ενδιαφέρει αν θα είναι «φαραωνική» ή όχι, αλλά να εξυπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία και τους πολίτες της Μεσσήνης, επαναλαμβάνοντας ότι η προηγούμενη είχε ελλείψεις, αλλά είναι και «άκυρη», αφού η κυβέρνηση δε την υπογράφει. Πάνω σ’ αυτό ο Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι είναι θέμα βούλησης και το πώς πιέζει ο κάθε Δήμος, ενώ τόνισε ότι καμία μελέτη δεν είναι άκυρη…
Η συζήτηση, τελικά, έκλεισε, ακόμα μια φορά, χωρίς κανένα συμπέρασμα και εν αναμονή, σύντομα, ανακοινώσεων από την κυβέρνηση για τη μελέτη του «Μορέα». Ο κ. Τσώνης σημείωσε δε ότι ίσως η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με τα εγκαίνια ολόκληρου του Περιμετρικού της Καλαμάτας, γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις