Συζητήθηκε η τακτική αγωγή 25 πρώην συμβασιούχων του Δήμου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/09/2018 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/09/2018 18:07
Η πρώτη τακτική αγωγή πρώην συμβασιούχων που εργάζονταν μέχρι το καλοκαίρι στον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Καλαμάτας εκδικάσθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο  Καλαμάτας, με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ειδικότερα, συζητήθηκε η αγωγή 25 πρώην συμβασιούχων, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Εντός δε τριημέρου πρέπει να κατατεθούν εγγράφως τα νομικά τους επιχειρήματα. Η απόφαση θα εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ τη διαδικασία χθες παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος  Οικονομικών, Σάκης Ηλιόπουλος.
 
Ενιαία σύμβαση
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαρτίου έληξαν επίσημα όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα όλων των Δήμων της Μεσσηνίας. Ομαδικά προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ μέχρι την εκδίκασή τους συνέχισαν να εργάζονται με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου που παρέτεινε τις συμβάσεις τους.
Η εκδίκαση, όμως, των ασφαλιστικών μέτρων δεν τους δικαίωσε και έτσι απολύθηκαν όλοι. Έχουν κατατεθεί, όμως, αγωγές για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου και χθες εκδικάστηκε η πρώτη.
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος των 25 συμβασιούχων του Δήμου Καλαμάτας, Λεωνίδας Πετρακόπουλος, αίτημα είναι να αναγνωρισθούν οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως μια ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου.
 
Πρόβλημα από Δευτέρα
Ο κ. Πετρακόπουλος σημείωσε πως και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας βεβαιώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ήταν από τις καλύτερες σειρές εργαζομένων που έχουν περάσει.
Παράλληλα, σχολίασε πως από την πλευρά του αντιδημάρχου κ. Βασιλόπουλου επισημάνθηκε πως δεν υπάρχει προς το παρόν σαφής ενημέρωση για την κατάρτιση των πινάκων των οριστικώς επιτυχόντων βάσει προκηρύξεως ΑΣΕΠ. Επιπροσθέτως, ότι οδεύει προς οριστική κατάργηση η λύση των διμήνων.
«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αδιέξοδο και από τις δύο πλευρές. Στην προκειμένη περίπτωση, επιτρέψτε μου να υποθέσω ότι από τη Δευτέρα είτε η πόλη θα βυθιστεί στα σκουπίδια είτε ότι θα βγουν οι υπάλληλοι του Δήμου από τα γραφεία για να εργασθούν ως εργάτες καθαριότητας. Πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη λύση, αν οδεύσουμε και στην κατάργηση των διμήνων», τόνισε ο κ. Πετρακόπουλος.
Πάντως, μέσα στο δικαστικό έτος αναμένονται να συζητηθούν άλλες δύο τακτικές αγωγές πρώην εργαζομένων Δήμων, μία τον Οκτώβριο και μία το Μάιο.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις