Συλλήψεις για απάτες, κλοπές και ναρκωτικά σε εκτεταμένη επιχείρηση στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 09/06/2019 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/06/2019 18:55
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε προχθές, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια ενενήντα τέσσερα (894) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια πενήντα τέσσερα (654) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια σαράντα (240) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα τέσσερα (634) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) άτομα, από τα οποία εξήντα επτά (67) ήταν ημεδαποί και πενήντα τρία (53) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα τρία (83) άτομα.
 
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: 
• Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
• Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για τον Τελωνειακό Κώδικα.
• Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δεκαέξι (16) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  
Εξιχνιάστηκαν: 
• Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου ημεδαπού, που είχε γίνει την 28.5.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 43χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
• Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις απάτης, που είχαν γίνει την 16.5.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και την 4.6.2019 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αντίστοιχα. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δύο (2) αυτοτελείς δικογραφίες, σε βάρος μίας (1) 35χρονης ημεδαπής για την πρώτη περίπτωση και σε βάρος ενός (1) 39χρονου ημεδαπού για την δεύτερη περίπτωση. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πέντε (305) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε (5) παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:
• Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και -67- γραμμάρια  λαθραίου καπνού, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις