Συμμαχία κακοποιών από Μεσσηνία και Αρκαδία για κλοπές

Πρώτη Δημοσίευση: 14/08/2019 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2019 11:59
 
Έκλεψαν ΙΧ από τη Μεσσηνία και το έκαψαν
Δύο νεαροί Ρομά από τη Μεσσηνία και ένας από την Τρίπολη, ενώθηκαν μαζί με άλλους για τη διάπραξη κλοπών σε Μεσσηνία και Αρκαδία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Αστυνομίας.
Ήδη εξιχνιάστηκε μία κλοπή, μια απόπειρας κλοπής και εμπρησμός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν και είχαν κλέψει από τη Μεσσηνία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση ομάδας, κλοπή, απόπειρα κλοπής και εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
 
Νεαροί Ρομά από Μεσσηνία και Αρκαδία
Μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εξιχνιάσθηκε η κλοπή οχήματος στη Μεσσηνία, η απόπειρα κλοπής σε σούπερ μάρκετ στην Τρίπολη και μάλιστα δίπλα στην Αστυνομία και εμπρησμού του κλεμμένου αυτοκινήτου.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρείς Ρομά, ένας 18χρονος από το Αριοχώρι Μεσσηνίας, ένας 21χρονος  από το Καρτερόλι Μεσσηνίας και ένας 22χρονος από την Τρίπολη. Η αστυνομία αναζητά και τους συνεργούς τους, οι οποίοι είναι πιθανότατα δύο.
Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι τρεις Ρομά, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
 
Κλοπές
Όπως προέκυψε, οι δράστες την νύχτα 15 προς 16 Ιουλίου έκλεψαν ένα αυτοκίνητο από τον Άρι Μεσσηνίας.
Στις 30 Ιουλίου, βρέθηκαν στην Τρίπολη, όπου με το κλεμμένο όχημα έσπασαν την τζαμαρία σούπερ μάρκετ, το οποίο μάλιστα απέχει ελάχιστα από το κτήριο της Αστυνομίας. Αυτός ήταν και ο λόγος όπου δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάτι από το κατάστημα και τράπηκαν σε φυγή.
Η απόπειρα ληστείας στο σούπερ μάρκετ της Τρίπολης που βρίσκεται στην λεωφόρο ΟΗΕ, σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα και οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν κουκούλες.
Αμέσως μετά και λίγο παρακάτω, στην περιοχή «Θάνα» Τριπόλεως εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, αφού του  έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις