Συμμετοχή σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες το 2ο Λύκειο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/04/2019 17:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2019 17:36
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία από Ελλάδα σε σεμινάριο για καθηγητές που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες πριν από λίγες ημέρες. Εκεί το σχολείο εκπροσώπησε η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Κωνσταντάκη, φιλόλογος και Senior European Parliament School Ambassador.
Κατά το σεμινάριο καθηγητές από χώρες της Ε.Ε. είχαν την ευκαιρία να δουν μεθόδους κινητοποίησης του ενδιαφέροντος των μαθητών τους, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις αξίες που συνθέτουν το χαρακτήρα της Ε.Ε. και τα στοιχεία που συνιστούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη για ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων στις ευρωεκλογές του 2019.
Με σύνθημα “This time I'm voting”, «καλούμαστε», όπως αναφέρεται σχετικά, «να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ευρώπη είμαστε εμείς οι ίδιοι, εμείς παίρνουμε αποφάσεις για τη ζωή μας. Συνεπώς, είναι ανάγκη συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές να εκλέξουμε τους ανθρώπους που με αίσθημα ευθύνης θα μας εκπροσωπήσουν εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης και παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις για την τύχη όλων των Ευρωπαίων πολιτών, στο Ευρωκοινοβούλιο».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις