Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου Σωτηριάνικα - Αλτομιρά

Πρώτη Δημοσίευση: 14/10/2017 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2017 12:40
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η σύνταξη συμπληρωματικής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση- συντήρηση 36ης Επαρχιακής οδού (Τμήμα Σωτηριάνικα-Αλτομιρά)».
Το έργο είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και ανάδοχος η εταιρεία «Κατασκευή Α.Τ.Ε.», που το κατασκευάζει με έκπτωση 15,43%.
 
Έργα
Με το έργο αυτό προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις σε τμήματα της 36ης επαρχιακής οδού (Σωτηριάνικα-Αλτομιρά), στο τέλος αυτής και στην είσοδο του οικισμού Αλτομιρά.
Το συνολικό μήκος της οδού είναι περίπου 3,2 χλμ., ενώ τμήμα αυτής μήκους περίπου 2,4 χλμ. έχει βελτιωθεί-συντηρηθεί. Με την εργολαβία αυτή ολοκληρώνεται πλέον ο δρόμος μέχρι και την είσοδο του οικισμού Αλτομιρά.
Με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται (τοίχοι αντιστήριξης, κατασκευή νέου σωληνωτού οχετού, διάνοιξη τάφρων, επένδυση με σκυρόδεμα τάφρων) θα οδηγηθούν τα όμβρια σε φυσικούς αποδέκτες και θα ενισχυθεί η αντοχή του δρόμου στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα γίνει ασφαλτόστρωση στο μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα, μήκους 0,6 χλμ. περίπου, ενώ θα γίνει τσιμεντόστρωση στην είσοδο του οικισμού Αλτομιρά.
 
Σύμβαση
Το φυσικό αντικείμενο του έργου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50% των χωματουργικών εργασιών, σε ποσοστό 50% των τεχνικών έργων και σε ποσοστό 30% της οδοστρωσίας. Η συμπληρωματική σύμβαση που τώρα εγκρίθηκε έχει ως αντικείμενο να συμπεριλάβει τις εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή εκτέλεσης πέρυσι το Σεπτέμβριο.
Όπως διαπιστώθηκε, η έκταση των φθορών είναι μεγάλη και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή διέλευση ανθρώπων και οχημάτων και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στα οικονομικά πλαίσια της αρχικής σύμβασης, γι’ αυτό προτείνεται να αντιμετωπισθούν με συμπληρωματική.
Η συμπληρωματική σύμβαση είναι ύψους 84.300 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις