Συμφωνούν σε μονοδρόμηση και μελλοντική πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου οι παρατάξεις… αλλά

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2017 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2017 09:11
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με σημαντικότερο αλλά και πρώτο θέμα αυτό της μονοδρόμησης της οδού Ναυαρίνου στο τμήμα Φαρών- Ακρίτα. Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής καλέστηκαν να ψηφίσουν αν συμφωνούν με την τεχνική έκθεση που έχει συνταχθεί και έχει να κάνει με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο αναφερθέν κομμάτι.
Να σημειωθεί ότι τα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής ήταν αρκετά και έτσι στην αίθουσα βρέθηκε ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τζαμουράνης, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σχετικά με την τεχνική έκθεση.
Η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε προκειμένου να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να εγκριθεί, αφού αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου, ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν ότι έχει εισηγητικό χαρακτήρα και όχι αποφασιστικό.
Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη της Επιτροπής ήταν ότι η οδός Ναυαρίνου χρειάζεται ανάπλαση, το ζήτημα ήταν όμως το είδος της, αφού στο τραπέζι έπεσαν κι άλλες προτάσεις, ενώ, όπως είπαν, η τεχνική έκθεση θύμιζε πιο πολύ έκθεση, αφού είχε πολλά τεχνικά κενά.
Το τελευταίο υποστήριξε ο Σταμάτης Μπεχράκης, λέγοντας ότι πρόκειται για μια γενικόλογη έκθεση.
Με τη σειρά του ο Μιχάλης Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει ανακολουθία και την έκθεση διακρίνει μια προχειρότητα, ενώ και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θέλησαν να μάθουν αν υπήρξε διαβούλευση και αν ναι, με ποιους.
Για τα τεχνικά ζητήματα στην αίθουσα βρέθηκε, όπως προαναφέραμε, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών. Αρχικά ενημέρωσε για τη διαδικασία υποβολής και τη σημασία της, ενώ μίλησε για διάφορες προτάσεις που έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για αλλαγές που μπορούσαν να γίνουν στην οδό Ναυαρίνου.
Επίσης, ενημέρωσε ότι μελλοντικά στο κομμάτι που είναι να ξεκινήσει η μονοδρόμηση στόχος είναι η πεζοδρόμησή του, κάτι τεχνικά εύκολο, όπως είπε, και μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα τον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας όλοι βρέθηκαν σύμφωνοι με την τεχνική έκθεση και προσπάθησαν να καλύψουν τα ερωτήματα των μελών της αντιπολίτευσης.
Ύστερα από μιάμιση σχεδόν ώρα, όταν έφτασε η στιγμή των τοποθετήσεων ο Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε ότι οι αλλαγές στη Ναυαρίνου θα αλλάξουν όλη την πόλη, ενώ, όπως είπε, η παράταξή του δεν είναι αντίθετη, αλλά προτιμά την πεζοδρόμηση και έτσι ψήφισε λευκό.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατήρησε ότι δε δέχεται να ψηφίσει μια αποσπασματική και χαοτική πρόταση και έτσι καταψήφισε. Τόνισε δε ότι η Ναυαρίνου θέλει παρέμβαση αλλά όχι τη συγκεκριμένη, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι, προκειμένου να παρουσιάσει έργο, προβαίνει σε αποσπασματικές αναπλάσεις. Κλείνοντας σχολίασε ότι αν ισχύσει η μονοδρόμηση όπως έχει σχεδιαστεί, η περιοχή θα επιβαρυνθεί κι άλλο με το κυκλοφοριακό και, τελικά, «θα παραλύσει».
Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Δημήτρης Φαββατάς, που ζήτησε ολοκληρωμένη παρέμβαση, ενώ θύμισε στην Επιτροπή δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το πρόβλημα στη Ναυαρίνου είναι μόνο 40 μέρες το χρόνο και έτσι δε χρειάζονται παρεμβάσεις.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις