Συνάντηση Αλειφέρη-μητροπολίτη Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/02/2019 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/02/2019 10:14
Ξεκίνησαν οι επαφές της υποψήφιας δημάρχου Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη», Ελένης Αλειφέρη, με τους θεσμικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό έγινε χθες η πρώτη συνάντηση με το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη (πολεοδομικό, κυκλοφοριακό), αλλά και για θέματα ανάπτυξης όπως οι ξενοδοχειακές υποδομές, η αξιοποίηση της Δυτικής Παραλίας κ.ά.
Επίσης, έγινε ειδική συζήτηση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του, κορεσμένου πλέον, νεκροταφείου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και το θέμα των κοινωνικών δομών που έπαψαν να λειτουργούν (Κοινωνικό Παντοπωλείο) είτε κάποιων νέων που πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως αυτό των αστέγων.
Η κυρία Αλειφέρη ενημερώθηκε για το πρόγραμμα έργων που προωθεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας όπως ο Ξενώνας Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της πόλης και του Δήμου.
Από την πλευρά της, η υποψήφια δήμαρχος επικεντρώθηκε στα θέματα του σήμερα, αλλά και στις προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον. Τόνισε δε ότι ο συνδυασμός της δε χαρακτηρίζεται από προσωπικές φιλοδοξίες, ενώ συζητά με πολίτες και φορείς προκειμένου να τίθενται όλες οι απόψεις στο διάλογο. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που θα πρέπει να έχουν όλοι οι φορείς και ιδιαίτερα ο Δήμος με την Εκκλησία, για να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες του.
Κατά τη συνάντηση στο γραφείο του μητροπολίτη την κυρία Αλειφέρη συνόδευαν τα μέλη του συνδυασμού Γιάννης Αδαμόπουλος και Αθηνά Ξανθάκη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις