Συνάντηση Αναστασόπουλου με Αθανασόπουλο

Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2019 20:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2019 20:38
Την ευκαιρία να συνεργαστεί σε θέματα που απασχολούν το Δήμο Μεσσήνης είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γεώργιο Αθανασόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του. Ο δήμαρχος Μεσσήνης έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση του επαρχιακού και οδικού δικτύου που διέρχεται το Δήμο Μεσσήνης, καθώς και την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης εν όψει του χειμώνα στα κυριότερα ρέματα, όπως Βελίκα, Μουρτιά, Τυφλό, Βαρυμπόμπη κ.ά.
Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης της προβλήτας Πεταλιδίου και της προστασίας των οικιών από τη διάβρωση, στην ένταξη των έργων παράκαμψης του οικισμού Δάρα και της Κοινότητας Νεοχωρίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, στην υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου Τρικόρφου, αλλά και σε έργα αναπλάσεων και ύδρευσης.
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε καταρχήν για την επίσκεψη το δήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι, όσον αφορά στα οδικά έργα, ήδη προγραμματίζεται για το 2020 η υλοποίηση έργου βελτίωσης από Ασπρόχωμα έως αεροδρόμιο, ενώ για το υπόλοιπο δίκτυο ο προγραμματισμός αφορά στην υλοποίηση βελτιώσεων, διαγραμμίσεων, καθαρισμών και φυτεύσεων. Ειδικά στην 3η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Θουρία – Αριστομένη και στην 8η επαρχιακή, στο τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένη, υλοποιούνται έργα βελτίωσης με αποκαταστάσεις, διευθετήσεις ομβρίων, καθαρισμούς τάφρων, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, πινακίδες και ασφαλτοστρώσεις.
Επίσης, ενημερώθηκε ο δήμαρχος ότι η Περιφέρεια προετοιμάζεται για μια συνολική εκτίμηση των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του Μεσσηνιακού κόλπου, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα έργα που θα υλοποιηθούν, πέραν αυτών που εκτελούνται από το υπουργείο Υποδομών.
Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων, ύδρευσης, καθώς και έργων βελτίωσης των ΓΟΕΒ, για τα οποία, εκτός των ήδη υλοποιούμενων συντηρήσεων, σχεδιάζεται η ουσιαστική αναβάθμιση.
 
Συγκρότηση επιτροπής
καταγραφής και αποτίμησης ζημιών
Σε απόφαση συγκρότησης επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών προχώρησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος, μετά και σχετικό αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Έργο της Επιτροπής είναι η ακριβής καταγραφή και αποτίμηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, των πρώτων υλών, των εμπορευμάτων και οχημάτων των πληγέντων επιχειρήσεων από έντονο καιρικό φαινόμενο (ανεμοστρόβιλο) που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή της Κοινότητας Θουρίας, Δήμου Καλαμάτας Π.Ε. Μεσσηνίας.
 
Ζημιές σε μελισσοσμήνη στην Τριφυλία
Από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε μελισσοσμήνη στην περιοχή της Μεταξάδας. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, με επικεφαλής το διευθυντή Αντώνη Παρασκευόπουλο, επισκέφθηκαν την περιοχή, κατέγραψαν τις ζημιές και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους ότι θα πρέπει να μεταβούν στον αρμόδιο φορέα, που είναι ο ΕΛΓΑ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις