Συνάντηση Δημήτρη Καφαντάρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πρώτη Δημοσίευση: 12/04/2019 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2019 18:33
Στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Πύλου
 
 
Αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαράκη, τον αιώνιο έφηβο με τα κατηγορηματικά «όχι» στα βιβλία του και τα αδιαπραγμάτευτα «ναι» στη ζωή του για ελευθερία και ελπίδα, είναι το 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας που πραγματοποιείται από 10 έως 14 Απριλίου στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και συμμετέχουν μαθητές από δεκαεννιά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και από το Γυμνάσιο Πύλου.
Η ετήσια γιορτή λογοτεχνίας, που έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά, τελείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Να σημειωθεί ότι στην αποστολή από το Δήμο Πύλου- Νέστορος συμμετέχουν ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, καθηγητές και μαθητές.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε προχθές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ την εναρκτήρια ομιλία, με τίτλο «Ο Αντώνης μου», πραγματοποίησε η Ελένη Σαμαράκη, σύζυγος του Αντώνη Σαμαράκη.
Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω πριν από χρόνια, έναν άνθρωπο απλό, φιλικό ένα “μεγάλο” παιδί και πραγματικά μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αγάπη του για τον τόπο, για την Πύλο, για την Πύλο μας όπως έλεγε, για αυτό τον τόπο που γράφει ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια, από την εποχή του Νέστορα, μέχρι τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Αλλά και με τους ανθρώπους του, που ακόμα και σήμερα γράφουν τη δική τους σύγχρονη ιστορία. Αυτόν τον τόπο αγαπούσε κι εμείς αυτόν τον τόπο υπηρετούμε. Γι’ αυτό ο τόπος και οι άνθρωποί του τον τίμησαν δίνοντας στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας το όνομά του. Παράλληλα, το όνομα του δόθηκε τιμής ένεκεν στην οδό που βρίσκεται το Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης μας και, φυσικά, να αναφέρω το σημαντικότερο, την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη. Όχι ότι το είχε ανάγκη, αλλά για μας ήταν το ευχαριστώ για αυτά τα οποία έγραφε για την Πύλο, για τα παιδιά μας. Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε σήμερα από δω, κι εγώ ως εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας, του Δήμου Πύλου - Νέστορος, της αυτοδιοίκησης της χώρας μας, ως α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και τα παιδιά και οι καθηγητές του Γυμνασίου της Πύλου μας, που είναι εδώ για να τιμήσουν τον Πύλιο Αντώνη Σαμαράκη».
 
Πατριαρχείο
Εν τω μεταξύ, την επιθυμία του να επισκεφθεί το Δήμο Πύλου- Νέστορος εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε μαζί του ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, το πρωί πριν από την έναρξη του συνεδρίου, στο Πατριαρχείο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή, αναφερόμενος στην ιστορία της, αλλά και στις φυσικές της ομορφιές. Επίσης καλά ενημερωμένος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του Δήμου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια και συνεχάρη το δήμαρχο για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει.
Από την πλευρά του, ο κ. Καφαντάρης, αφού τον συνεχάρη για το μεγάλο έργο το οποίο επιτελεί, του έδωσε το Λεύκωμα του Δήμου Πύλου- Νέστορος και επισήμανε ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο να τον φιλοξενήσει.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις