Συνάντηση Κωνσταντινέα - Ξυγκώρου για τα πυρόπληκτα δάνεια

Πρώτη Δημοσίευση: 31/01/2018 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/01/2018 08:40
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο, είχε προχθές ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποίησαν τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών την προηγούμενη εβδομάδα στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για το θέμα των πυρόπληκτων δανείων.
Η συζήτηση αφορούσε, κυρίως, στο μείζον πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες επιχειρήσεις και στο Ν. Μεσσηνίας, που έλαβαν δάνεια σε δύσκολες συνθήκες, και έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έληξε στις 31/12/2017, με αποτέλεσμα τα τεράστια επιτόκια που καλούνται εφεξής να καταβάλουν να είναι βέβαιο πως θα τις οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή.
Ο κ. Ξυγκώρος μετέφερε τις απόψεις των συναδέλφων του επί του θέματος, προκειμένου να επιχειρηθεί και να επιτευχθεί μία εφαρμόσιμη λύση, για να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση των πυρόπληκτων δανείων και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραμείνουν στη ζωή, συνεισφέροντας στην απασχόληση, την ανάπτυξη και τα δημόσια έσοδα.
Ο κ. Κωνσταντινέας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το θέμα στα αρμόδια υπουργεία και σύντομα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων των «πυρόπληκτων νομών» για την εξεύρεση ευνοϊκής ρύθμισης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις