Συνάντηση Μάκαρη με την αντιδήμαρχο Χαλανδρίου

Πρώτη Δημοσίευση: 10/04/2019 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2019 10:03
Συνάντηση με την αντιδήμαρχο Χαλανδρίου, Έλενα Χριστούλη, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με σκοπό την ενημέρωση για το βραβευμένο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think με χρηματοδότηση από το HORIZON 2020.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί  ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, περιλαμβάνει το διαχωρισμό των  οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων σε ξεχωριστούς  οικιακούς καφέ κάδους  χωρητικότητας 30 λίτρων, μέσα σε ειδικές βιοαποδομήσιμες σακούλες . Το υλικό αυτό, αφού συλλέγεται από ειδικό απορριμματοφόρο,  μετατρέπεται με ξήρανση και τεμαχισμό σε ένα αξιοποιήσιμο προϊόν βιομάζας, το «FORBI» (Food Residue Biomass). Το FORBI, έπειτα από ειδική επεξεργασία, μετατρέπεται, μεταξύ άλλων, σε βιοαέριο που χρησιμοποιείται για την κίνηση των οχημάτων του Δήμου.
«Πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος από τη χρήση του βιοαερίου ως καυσίμου,  εξίσου σημαντική θεωρείται και η θεαματική μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων με τη χρήση του καφέ κάδου. Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να ακολουθήσει παρόμοιες καλές πρακτικές,  δεδομένης της μεγάλης περιβαλλοντικής, αλλά και οικονομικής  επιβάρυνσης που έχει η τωρινή διαχείριση των απορριμμάτων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις