Συνάντηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου με Κώστα Αχ. Καραμανλή για οδικούς άξονες Μεσσηνίας και αεροδρόμιο

Πρώτη Δημοσίευση: 08/08/2019 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/08/2019 17:39
Με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συναντήθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Συζητήσαμε για τους οδικούς άξονες Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης, Τσακώνας-Καλό Νερό και Καλό Νερό-Πύργος-Πάτρα.
Στην ευρεία σύσκεψη που είχα με τον υπουργό, το γενικό γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητήσαμε και για την αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα προέκυψαν τα παρακάτω:
1. Για τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη:
- Θα συνεχισθεί η α΄ φάση του διαγωνισμού, που είναι η προεπιλογή για κατασκευή του δρόμου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς διόδια. 
-Αυτές τις ημέρες υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι οι μελέτες για το συγκεκριμένο έργο είχαν ξεκινήσει το 2007, ύστερα από συνεννόησή μου με τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά.
-Η β΄ φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, όταν δημοσιευθεί στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τότε, παράλληλα, θα κηρυχθούν και οι απαλλοτριώσεις.
Έτσι, θα αρχίσει η κύρια διαγωνιστική διαδικασία και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. 
Συνεπώς, τα νέα είναι καλά και αισιόδοξα για το νομό μας.
2.Το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό θα συζητηθεί και θα υπάρξουν αποφάσεις, αφού πρώτα καταλήξουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τμήμα Πάτρα-Πύργος, στο οποίο κηρύχθηκε έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας.
3. Για το τμήμα Καλό Νερό-Πύργος διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα για σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφάλειας του υπάρχοντος δικτύου.
4. Για τον αερολιμένα μας, αφού και εδώ διαπιστώθηκε η απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για άμεσες αποφάσεις, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι δυνατές λύσεις».



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις