Συνέντευξη τύπου χθες για την αυριανή εκδήλωση των «58» στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 30/01/2014 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/01/2014 18:11
Σε ενημέρωση για την αυριανή ανοιχτή συγκέντρωση που αποσκοπεί στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, προέβησαν χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο «Ρεξ», τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη Μεσσηνίας, Μπάμπης Κάρβελης, Θαν. Κορομηλάς και Κων. Γούλος.
Όπως ανέφεραν τα μέλη της άτυπης αυτής επιτροπής, σκοπός της εκδήλωσης είναι να επικοινωνήσουν με κόσμο και να ενημερώσουν για την προσπάθεια που ξεκινά. Σύμφωνα, δε, με τον κ. Κάρβελη, «η ανάγκη σύμπτυξης της Αριστεράς είναι κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος και αυτή την αγωνία εκφράζουν όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και δε θα βγει το πρόγραμμα ούτε το όνομα της δημοκρατικής παράταξης. Αυτά θα περάσουν μέσα από διαδικασίες στις οποίες θα συμμετέχει, ει δυνατόν, και το τελευταίο μέλος».


Διαχρονική θα είναι η παρουσία της Κεντροαριστεράς
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κάρβελης ανέφερε πως «η ιστορία της Κεντροαριστεράς δεν ξεκινά τώρα και δε θα τελειώσει τώρα, ούτε στις ευρωεκλογές ή τις τοπικές ή οπουδήποτε. Τίποτε δεν έχει τελειώσει, ακόμη και για το ποιοι συμμετέχουν.
Η τελευταία είδηση είναι ότι και ο Ανδ. Λοβέρδος στην πρόσκληση που του έκαναν ο Ευάγγ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι, δήλωσε τη συμμετοχή του. Η πρόταση θα επαναληφθεί και προς τη Δημοκρατική Αριστερά και προς όλο τον κόσμο που θα θέλει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Σε όλες τις εκλογές θα είμαστε παρόντες κι ελπίζω ότι θα έχουμε και καλά αποτελέσματα».


Ζυμώσεις
Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής, ο κ. Κορομηλάς απάντησε πως το ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν από τη Μεσσηνία βρίσκεται σε διαδικασία ζύμωσης
Ως προς το αν υπάρχει ενδιαφέρον να πλαισιωθεί η προσπάθεια, ο κ. Κάρβελης απάντησε πως η κίνηση έχει στηριχθεί στο ότι εθελοντικά δηλώθηκε συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πως η εκδήλωση γίνεται προκειμένου και όσοι δεν το είχαν μέχρι τώρα σκεφτεί, να το πράξουν, ενώ ο κ. Κορομηλάς πρόσθεσε πως είναι μια διαδικασία εμπλουτισμού και στελεχιακά και από πλευράς πολιτικών απόψεων αυτής της πρωτοβουλίας.


Αποδοχή και ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας
Στο ερώτημα αν υπάρχει αποδοχή από το κοινό, ο κ. Κορομηλάς δήλωσε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σχετίζονται με την έντονη συμμετοχή. «Έτσι, ελπίζουμε ότι την ίδια συμμετοχή θα έχουμε κι εμείς», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως στις προσωπικές συζητήσεις το ενδιαφέρον είναι έντονο, κι επειδή είναι έντονη η επιθυμία για μια νέα δυνατή παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η αυριανή συγκέντρωση θα στεφθεί με επιτυχία.
«Απευθυνόμαστε στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», συνέχισε, «που δεν έχει κόμματα. Η πρωτοβουλία των 58 δεν είναι ένα νέο κόμμα, αλλά προσπάθεια συνένωσης όλων αυτών που υπάρχουν κάτω από την ομπρέλα της σοσιαλδημοκρατίας, και επιχειρείται να συνενωθούν δυνάμεις που αυτή τη στιγμή είναι διασπασμένες».
Από την πλευρά του, ο κ. Κάρβελης συμπλήρωσε: «Αν πιστέψουμε στις δημοσκοπήσεις, υπάρχει ποσοστό που πλησιάζει το 30% και λέει ότι, αν ενωθούν όλα αυτά τα κόμματα- παρατάξεις- οργανώσεις κ.λπ., θα υπερψηφίσει αυτό το νέο σχηματισμό».       
Του Χάρη ΧαραλαμπόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις